deallesvergelijker.nl


Nieuws

Wij houden alles in de gaten. De veranderingen die plaatsvinden op het gebied van verzekeringen, reizen, telefonie, internet laten wij u dan ook graag weten. Zo bent u altijd op de hoogte. Wij maken vergelijken gemakkelijk (en eerlijk)!

De Vergelijker

Nieuws

Energiedirect

Besured

CZ

CZ Direct

De Friesland

OHRA

Promovendum

Prolife

Salland

United Consumers

Zorg en Zekerheid

Zorgdirect

Just

 

Vergelijkers:

PriceWize

Deallesvergelijker.nl

Independer

Zorgkiezer.nl

 


Zit jouw verzekering er niet bij, stuur mij een berichtje!! Ik reageer heeel snel:)

 

 

Lees meer...

Dit wist u nog niet over uw zorgverzekering

Uw zorgverzekering is 1 van de belangrijkste verzekeringen die u heeft. Deze beschermt u tegen hoge kosten die mogelijk voorkomen, wanneer u ziek wordt of een ongeluk krijgt. Zorgkosten kunnen namelijk heel snel oplopen en stijgen al jaren. Het is ook daarom dat de overheid dit als verplichte verzekering heeft aangemerkt, u mag niet zonder zorgverzekering in Nederland rondlopen. Toch bestaat er nog veel onduidelijkheid en mythes, waarvan we er drie voor u gaan uitleggen.

Lees meer...

Veel mensen trekken er in de wintermaanden op tijd naar vakantielanden met hoge besneeuwde bergtoppen en echt winters weer. Wintersport vakanties zijn de laatste tijd namelijk steeds populairder geworden, en ieder jaar gaat het aantal Nederlandse gezinnen dat op wintersport gaat omhoog. Aan deze leuke vakanties zitten echter ook risico's verbonden. Het komt namelijk niet zelden voor dat mensen tijdens het skiën of snowboarde bijvoorbeeld een val maken en verkeerd terecht komen. Dit kan voor een abrupt en vervelend einde van de vakantie zorgen. Iets wat mensen wat troost kan bieden is een goede verzekering wanneer iemand zich flink bezeert. Recent is echter gebleken dat veel mensen geen idee hebben wat wel en niet verzekerd is.

ok

NLE

Supersaver

mediamarkt

 

 

 

Woon Premie Berekenen

Woon Premie Berekenen

 

Reis Tekstlink

Reis_doorlopende_sale_tekstlink4

 

https://www.gsmwijzer.nl/smartphone/apple/iphone-x

NLE internet

Algemene Logos

Mediamarkt

 

Energiedirect

 

 

Lees meer...

Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om te investeren in zonnepanelen op hun dak. Zonnepanelen zijn namelijk beter voor het milieu, en daarnaast op de lange duur ook voor de portemonnee! De investering in zonnepanelen is echter geen goedkope, en dit kan al snel een paar duizend euro kosten. Dan wilt u uw dure panelen natuurlijk wel goed verzekeren tegen schade bij storm of hagel, maar ook tegen zaken als bijvoorbeeld diefstal. Maar hoe gaat dit in zijn werk? En zijn zonnepanelen eigenlijk automatisch meeverzekerd in de opstalverzekering?

Lees meer...

 

Heeft u een eigen auto? Dan is het misschien wel eens voorgekomen dat u de auto heeft uitgeleend aan een bekende. Wanneer een vriend of familielid een auto nodig heeft, dan moet dit ook gewoon kunnen, toch? Er zijn echter wel een aantal punten waar u rekening mee moet houden wanneer u de auto uitleent. Want bent u eigenlijk wel verzekerd als de bestuurder met uw auto een ongeluk veroorzaakt of aangereden wordt?

-

Lees meer...

Wanneer u een vakantie geboekt hebt, dan verheugd u zich hier natuurlijk enorm op. Of u nou een tripje naar de zon of een actieve wintersportvakantie heeft geboekt; op vakantie gaan doen we allemaal graag. Soms kan het echter zo zijn dat uw bestemming een negatief reisadvies krijgt. Zo biedt de bekende reisorganisatie Corendon sinds kort opnieuw vakanties naar Tunesië aan, maar heeft het ministerie van Buitenlandse zaken voor dit land een negatief reisadvies afgegeven. Maar bent u eigenlijk wel verzekerd als u toch afreist naar het gebied met een negatief reisadvies?

Lees meer...

Staat u op het punt om een vakantie te boeken, en lijkt een reisje naar het zonnige Gambia in Afrika u wel wat? Misschien moet u dan toch overwegen om een andere bestemming voor uw zonvakantie uit de kiezen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt Nederlanders namelijk af om vakantiereizen naar Gambia te ondernemen. Dit reisadvies werd gegeven in verband met de huidige situatie in Gambia. 

Lees meer...

Eerder deze maand liepen flink wat auto’s schade op door ijzel en sneeuw. Het kwam vaker dan eens voor dat een auto een schuiver maakte of ongelukken veroorzaakte. Ook de komende tijd kunnen we nog echt winterweer verwachten. Maar wanneer u door de ijzel of sneeuw in een ongeluk terecht komt, wie draait er dan op voor de kosten? Wie is aansprakelijk bij autoschade door gladheid?

Lees meer...

De afgelopen weken hebben veel mensen hun zorgverzekering opgezegd met de bedoeling om over te stappen. Bent u zo iemand, en heeft u nog geen keuze kunnen maken voor een nieuwe zorgverzekering? Dan heeft u nog tot woendsdag 1 februari om dit te doen. Dinsdag 31 januari is de laatste datum waarop u de wijzingen door kunt geven. 

Lees meer...

KPN is al lange tijd de "koning" van de vaste telefonie. Inmiddels begint de populaire telefonie provider echter terrein te verliezen als provider van vaste telefonie bij Nederlandse bedrijven met minimaal vijftig medewerkers. De afgelopen jaren is het marktaandel van KPN gestaag teruggelopen, namelijk van maar liefst 68% in 2012 naar 'slechts' 51% in 2016.

Breedbandwinkel

Lees meer...

De maand december is bijna voorbij, en de winter is al een tijdje aan de gang. Het wintersportseizoen is begonnen, en dat is te merken! De temperaturen zijn flink gedaald, en binnenkort kunnen we misschien zelfs wel sneeuw en ijzel verwachten. Veel Nederlanders vertrekken rond de feestdagen en in de koude wintermaanden met de auto landen als Duitsland en Zwitserland om hier te genieten van een actieve wintersportvakantie. Een grote groep mensen weet echter niet dat er voor bepaalde zaken andere regels gelden dan in het buitenland dan in Nederland, en de winterbanden zijn hier een goed voorbeeld van.

Lees meer...

Veel mensen sluiten via hun baas een collectieve zorgverzekering af. In Nederland hebben momenteel ongeveer 6,2 miljoen Nederlanders een collectieve zorgverzekering via hun werkgever, sportvereniging of andere organisaties. De verzekerde ontvangt dan een korting op de basisverzekering van maximaal 10% en aanvullende verzekering van maximaal 20%. De verzekerdere denkt hierdoor vaak dat een collectieve zorgverzekering afsluiten het goedkoopst is, en minder geld kost dan een gewone zorgverzekering. Dit blijkt nu echter niet zo te zijn.

Lees meer...

Lees meer...

De bekende internetprodiver XS4ALL, een dochterbedrijf van KPN, is voor de tweede keer op rij de meest aanbevolen aanbieder van alles-in-één diensten. Deze pakketten omvatten televisie, telefonie en internet. Een alles-in-een abonnment is een abonnement met internet, digitale televisie en telefonie bij dezelfde provider die het vaak mogelijk maakt om deze zaken eenvoudiger en voordeliger te maken. XS4ALL werd in het afgelopen half jaar gemiddeld door 73% van haar klanten aanbevolen aan anderen, wat bijdraagt aan de groei en populariteit van het bedrijf.

Lees meer...

De maand december staat weer voor de deur, wat betekent dat er weer tijdelijk overgestapt worden van zorgverzekeraar. Om die reden vergelijken veel Nederlanders tot 31 de verschillende premies en dekkingen van de verscheidene zorgverzekeraars. Op die manier wordt naar de meest voordelige opties gezocht, maar ook naar dekkingen die het best op de eisen van de verzekerde aansluiten. Ook wordt tijdens het vergelijken van de verschillen de mogelijkheden gekeken naar de kosten en het nut van aanvullende verzekeringen. Want heeft u deze eigenlijk wel echt nodig?

Lees meer...

De derde telecomprovider van Nederland, namelijk T-Mobile, neemt binnenkort waarschijnlijk tv-klanten van Vodafone over. De provider wil op deze manier een goede aansluiting houden bij de twee grote providers die het (mobiele) internet- en tv-aanbod in Nederland op dit moment beheersen. Het gaat hier dan om KPN, en Vodafone in combinatie met Ziggo. De overname moet op dit moment nog worden goedgekeurd door de ondernemingsraden en de mededingingsautoriteiten. Naar verwachting is de deal in december helemaal afgerond.

Lees meer...

Wilt u graag overstappen op een andere zorgverzekering? In sommige gevallen kan het onduidelijk zijn of dit wel of niet mogelijk is voor u. Bent u dit jaar bijvoorbeeld begonnen met een behandeling in het ziekenhuis? Dan kan het zo zijn dat deze behandeling doorloopt in 2017. Maar is het dan wel mogelijk om over te stappen op een andere verzekeraar? En wie betaalt in dit geval de rekening?

Lees meer...

Het basispakket van de zorgverzekering wordt binnenkort voorwaardelijk uitgebreid met een nieuwe behandeling. Minister Edith Schippers laat namelijk het basispakket per 1 oktober 2016 uitgebreiden met een behandeling tegen ernstige chronische darmverstopping. 

Lees meer...

De basispremie voor de zorgverzekering in 2017 stijgt slechts minimaal. Deze informatie kwam naar voren uit de Prinsjesdagstukken die het AD ingezien heeft. De basispremie is een richtlijn voor verzekeraars, en op basis van deze premie bepalen de verzekeraars wat de klant uiteindelijk gaat betalen. Dit  wordt uiterlijk in november vastgesteld.

Lees meer...

Het gebruik van mobiel internet via een 3G-netwerk begint te dalen. Dit komt doordat steeds meer mensen overstappen op een 4G-netwerk. Met de komst van de snellere 4G-netwerken, lijken de 3G-netwerken namelijk een beetje overbodig te zijn geworden.

Lees meer...

Mensen die fraude plegen met betrekking op hun verzekering worden in de toekomst strenger gestraft. Word u nu betrapt op fraude met een verzekering? Dan kunt u vanaf nu een boete van meer dan 500 euro verwachten. Wie de verzekeraar oplicht, krijgt vanaf nu namelijk direct een rekening van € 532 opgestuurd. 

Lees meer...

Van op vakantie gaan houden we natuurlijk allemaal. Of u er nou voor kiest om de zon op te zoeken of bijvoorbeeld zin heeft in een actieve wintersport vakantie; tijdens een vakantie kunnen we even helemaal ontspannen. Al helemaal wanneer u met de auto op reis gaat, aangezien u dan zelf kunt kiezen waar u heen reist en wanneer. Maar tijdens zo’n vakantie zit u natuurlijk niet te wachten op schade aan de auto!

Lees meer...

In landen als Griekenland en Turkije is het de laatste tijd erg onrustig. Er heerst veel politieke onrust en veel mensen voelen zich er niet veilig. Daarom zetten steeds meer mensen vraagtekens bij deze landen als vakantiebestemming, en een gedeelte hiervan zou eigenlijk liever de al geboekte vakanties annuleren. Maar moet u in zo’n geval zelf voor de kosten opdraaien, of wordt dit voor u vergoed?

Lees meer...

De bekende provider Tele2 heeft recent een onderzoek gepubliceerd over het mobiele internet verbruik van Nederlanders in het buitenland. De provider wilde door middel van dit onderzoek te weten komen of Nederlanders in het buitenland ook gebruik blijven maken van internet, aangezien het dataverbruik binnen Nederland elk jaar toegenomen is sinds de komst van 4G. De uitkomst bleek anders dan verwacht.

Lees meer...

Tele2 maakt momenteel een flinke groei door. De bekende aanbieder van voordelige mobiele abonnementen heeft in Nederland meer mobiele klanten weten te trekken door de uitbreiding van hun eigen 4G-netwerk, dat sinds het begin van vorig jaar in de lucht is.

Lees meer...

Gaat u binnenkort op vakantie en heeft u voor de zekerheid een reisverzekering afgesloten? Dan bent u in veel gevallen goed verzekerd. Let echter wel op; een reisverzekering dekt niet alle problemen en schade die u tijdens uw reis kunt ondervinden! Denk hierbij bijvoorbeeld aan diefstal.

Lees meer...

Heeft u een aanvullende verzekering afgesloten bij uw gewone zorgverzekering om bijvoorbeeld tandartskosten vergoed te krijgen? Dit is binnenkort misschien niet meer nodig! Minister Schippers overweegt namelijk om de vergoeding van tandartskosten voor volwassenen te gaan betalen uit de basisverzekering. Hierdoor zou een aanvullende zorgverzekering met enkel deze reden dus overbodig worden.

Lees meer...

Autoverzekeringen worden de laatste tijd steeds duurder. Dit feit kwam recent naar voren uit een onderzoek van vergelijkingssite Independer. Op dit moment hebben nog niet álle verzekeraars hun premies verhoogd, maar dit lijkt er wel aan te komen. Independer denkt dat alle verzekeraars voor het einde van dit jaar hun premies nog zullen verhogen.

Lees meer...

Op verschillende plekken in het land hebben we de afgelopen dagen te maken gehad met barre weersomstandigheden. In verschillende gebieden van Nederland hebben mensen zelfs flinke hagelschade aan hun bezittingen opgelopen, onder anderen door grote hagelstenen die bijvoorbeeld op auto’s terecht kwamen. Dit is natuurlijk erg vervelend. Maar wordt deze schade door de verzekering vergoed?

Lees meer...

Veel mensen sluiten bij het verzekeren van hun auto een directe autoverzekering af. Deze vorm van verzekeren wordt vaak ook wel een first party-verzekering genoemd. Dit is een autoverzekering waarbij de verzekerde niet zelf opdraait voor de kosten bij schade, maar waarbij de schade altijd vergoed wordt door de eigen verzekeraar. Dit klinkt ideaal, maar blijkt in veel gevallen toch helemaal niet in het voordeel van de verzekerde te zijn.

Lees meer...

Veel mobiele aanbieders in Nederland hebben hun totale omzet in het eerste kwartaal aardig zien afnemen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De Nederlandse markt voor mobiele diensten is in het eerste kwartaal van dit jaar met maar liefst 3 procent gekrompen naar 1,11 miljard euro. Dit komt naar voren uit een onderzoek van Telecompaper dat vandaag is gepubliceerd.

Allekabels.nl - Home

Lees meer...

Beschikt u over een basis pakket voor de zorgverzekering? Dan wordt deze volgend jaar verder uitgebreid. Vanaf 1 januari wordt namelijk de opvang voor patiënten die extra zorg nodig hebben en daardoor om medische redenen tijdelijk niet naar huis kunnen in het basispakket opgenomen. Patienten kunnen daardoor voor korte duur in een zorginstelling verblijven.

Lees meer...

Een autoverzekering kunt u bij veel aanbieders aanvullend verzekeren met een extra ongevallen-inzittendenverzekering. Met een ongevallen-inzittendenverzekering kunt u een vast bedrag uitbetaald krijgen wanneer bij een ongeval met de auto blijvende invaliditeit veroorzaakt wordt of inzittenden zelfs komen te overlijden. Dit geldt zowel voor u als bestuurder en voor de medepassagiers die op dat moment in de auto zitten.

 

Lees meer...

Valet parking is een super handige parkeerservice die vooral bij vliegvelden toegepast wordt. Bij valet parking rijdt u zelf met de auto naar de vertrekhal van de luchthaven, waar een medewerker van de door u gekozen parkeeraanbieder op u staat te wachten. U geeft deze medewerker de sleutel, waarna hij of zij de auto voor u parkeert op het parkeerterrein. Bij terugkomst staat de auto vervolgens weer op u te wachten. Valet service is natuurlijk ideaal, maar het kan ook nadelen hebben. Doordat u geen zicht op de auto heeft weet u niet zeker wat er met de auto gebeurt, en kan het in sommige gevallen zo zijn dat de auto misschien wel beschadigd is. Maar wie draait nou eigenlijk op voor de kosten wanneer dit gebeurt?

Lees meer...

Ten opzichte van andere Europese landen beschikt Nederland over opvallend veel mobiele aanbieders. Consumenten gaan vaker gaan voor een aanbieder die geen groot aantal extra’s aanbieden, en gaan daarmee voor een lagere prijs.  Deze zogeheten 'no-frills' aanbieders met doen het erg goed, met name de super voordelige sim-only abonnementen. Het feit dat er zo veel verschillende mobiele aanbieders zijn heeft een gunstig effect op de prijzen voor abonnementen. Deze informatie komt naar voren uit een onderzoek van GSM Helpdesk.

Lees meer...

De overheid wil het aantal mensen die onverzekerd zijn dit jaar flink gaan terugdringen. Uit de verzekerdenmonitor 2015 van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport blijkt namelijk dat maar liefst 24 duizend Nederlanders niet voorzien zijn van een zorgverzekering. Om die reden heeft de overheid in samenwerking met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten een plan opgezet om hier verandering in te brengen.

Lees meer...

Schade aan spullen die belangrijk voor je zijn is natuurlijk altijd vervelend, maar in het geval van vandalisme misschien nog wel meer. Onnodige zaken als een kras op de auto of een steen door de voorruit kunnen voor hoge kosten zorgen en je in een nare positie brengen. Daarom is het handig om te weten welke schade wel of niet door de verzekeraar vergoed wordt, en óf de schade wel vergoed wordt.

Lees meer...

Binnenkort staat de meivakantie weer voor de deur. Voor veel mensen is dit de perfecte tijd om er eens lekker op uit te trekken en een weekendje weg of op vakantie te gaan. Vaak wanneer mensen naar het buitenland vertrekken, dan is de reiziger voorzien van een reisverzekering. Maar is de reisverzekering ook gewoon geldig in Nederland?

Lees meer...

Steeds meer mensen kiezen er voor om ‘alles in 1’ pakketten te combineren met het abonnement voor hun mobiele telefoon. Aan het einde van vorige jaar hadden uim 700.000 huishoudens in Nederland een pakket met daarin alles in 1 (internet, bellen en televisie) en mobiele telefonie. 

Lees meer...

Veel mensen kiezen tegenwoordig bij het afsluiten van een nieuw abonnement voor hun mobiele telefoon voor een sim only abonnement. Een sim only abonnement is een abonnement waarbij je betaalt voor de afgesproken verbruikskosten en dergelijke, maar niet voor een nieuwe telefoon. Deze heb je wanneer je een sim only abonnement afsluit namelijk al. Vrijwel iedereen heeft tegenwoordig natuurlijk wel een smartphone, en hierdoor is de keus voor sim only vaak al snel gemaakt. Maar wat zijn nou eigenlijk echt de voor- en nadelen van een sim only abonnement?

Lees meer...

Het komt vaak voor rond de vakantieperiodes: ouders die met hun kinderen op vakantie gaan, en net een paar dagen eerder vertrekken of later terugkomen dan wat eigenlijk de bedoeling is. De kinderen worden ziek gemeld van school en gaan mee op vakantie. Maar krijgt de leerplichtambtenaar hier hoogte van? Dan kan de leuke vakantie als resultaat hebben dat u een boete krijgt! En deze boete wordt niet vergoed door uw reisverzekering.

Lees meer...

Mensen die op reis gaan en een reisverzekering afsluiten, die gaan er vaak vanuit dat daarmee alle zaken goed geregeld zijn. Vaak weten ze echter niet goed in welke gevallen zij nou wel verzekerd zijn, en in welke gevallen niet. Hierdoor kunnen zij al snel voor nare verrassingen komen te staan, aangezien niet altijd alles door de verzekering gedekt wordt en de voorwaarden voor een verzekering per verzekeraar verschillen. Vaak komt dit echter pas aan het licht zodra er iets mis gaat tijdens de vakantie. Maar als u dit wilt voorkomen, waar moet u dan eigenlijk op letten?

Lees meer...

Het Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht vindt dat alle hondenbezitters een WA-verzekering moeten afsluiten. Met een WA-verzekering zijn hondenbezitters verzekerd voor de schade die hun hond aanricht bij anderen. Het gaat hier niet om een aparte verzekering die extra afgesloten moet worden, maar een gewone aansprakelijkheidsverzekering.

Lees meer...

Telecomprovider Tele2 is sinds het einde van de vorige maand begonnen met het aanbieden van voordelige 4G-abonnementen op basis van sim only. Eerder kon je enkel bij de aanbieder terecht voor 4G-abonnementen in combinatie met een nieuw toestel. Bij de nieuwe 4G sim-only abonnementen vindt u nu vijf verschillende typen abonnementen die sinds november vorig jaar ook al in combinatie met een nieuwe toestel verkrijgbaar waren.

Lees meer...

Glasschade in een woning is iets wat iedereen kan overkomen. Misschien gaat er iets mis als buurtkinderen met een bal aan het spelen zijn, en in sommige gevallen kan het zelfs door heftige weersomstandigheden gebeuren. Glasschade is in ieder geval altijd erg vervelend. De kosten van het vervangen van een raam kunnen al snel hoog oplopen. In zo’n geval is het daarom wel zo fijn dat u goed verzekerd bent. Met een glasverzekering bent u in de meeste situaties verzekerd tegen de kosten die glasschade teweeg kan brengen.

Lees meer...

Ondanks dat het overstappen op een nieuwe zorgverzekering vaak erg gepromoot wordt, is het aantal mensen dat is overgestapt op een nieuwe zorverzekering een stuk lager dan wat informatiecentrum voor de zorg Vektis eigenlijk had verwacht. Ongeveer 6,3 procent is overgestapt van zorgverzekering. In eerste instantie werd verwacht dat dit getal 0,7 procent hoger zou liggen, namelijk op 7 procent. Uit de cijfers van Vektis is gebleken dat er in totaal ruim één miljoen Nederlanders overgestapt zijn naar een andere zorgverzekeraar.

Lees meer...

Storm kan erg vervelend zijn, vooral wanneer het onvoorziene schade veroorzaakt. Helaas is dit vaker het geval dan wat men misschien zou verwachten. Vorig jaar hadden veel mensen bijvoorbeeld last van schade aan de inboedel, opstal en voertuigen dankzij de zware zomerstorm. Dat is natuurlijk super vervelend, en u wilt natuurlijk wel graag weten wat u in zo’n geval nou eigenlijk vergoed krijgt van de verzekeraar en hoe.

Lees meer...

Het aantal huishoudens in Nederland dat toegang heeft tot digitale tv is de laatste tijd flink gestegen. Uit het ‘trendrapport TV in Nederland 2015’ van de Stichting Kijkonderzoek is gebleken dat dit aantal is gestegen van 84% in 2014 naar 87% in 2015. Hiervoor lag dit percentage op 71% in 2011, 76% in 2012 en 82% in 2013. Verwacht wordt dat getal in 2016 nog hoger zal liggen.

Lees meer...

Een kras op de auto krijgen is iets wat iedereen kan overkomen. Soms komt het door de eigen schuld van de eigenaar van de auto, en soms is het de schuld van een ander. Voor verschillende situaties gelden ook verschillende regels. Of het laten herstellen van een kras op uw auto wel of niet vergoed wordt hangt niet alleen af van de verzekeraar, maar ook van de situatie. Om zeker te weten of u wel of niet zelf voor de kosten moet opdraaien moet u daarom rekening houden met enkele punten.

Lees meer...

Wanneer u op reis of op vakantie gaat in het buitenland, dan kan het gebeuren dat er tijdens de reis iets gebeurt waardoor u ter plekke zorg nodig heeft. Over het algemeen vergoedt de zorgverzekeraar het wanneer een Nederlander zorg nodig heeft in het buitenland. Deze vergoeding is echter altijd op basis van de tarieven voor de zorg die in Nederland gelden. Maar wat kunt u nou het beste doen wanneer de zorg in het buitenland duurder is dan in Nederland?

Lees meer...

Veel mensen kiezen er voor om hun woning of een gedeelte van hun woning te verhuren via websites als Airbnb of Wimdu. Het verhuren van de woning biedt de verhuurder de mogelijkheid om extra inkomsten te genereren als de woning tijdelijk onbewoond is, bijvoorbeeld tijdens een vakantie of wanneer u voor langere tijd in het buitenland bent. Voorheen was het zo dat aan het verhuren van de woning vele regels verbonden waren, en het was een lastig onderwerp wat betreft de verzekering. Inmiddels is het echter steeds vaker zo dat de woonverzekering ook de verhuur van de woning dekt.

Lees meer...

Bij het zoeken naar een voordelige mobiele provider komen veel mensen uit bij de bekende prijsvechters of sim-only aanbieders. Providers als Youfone en Simyo bieden super voordelige abonnementen aan die ver onder de gemiddelde prijzen van de meeste gewone mobiele providers liggen. Wanneer u gebruik wilt maken van 4G internet, dan bent u bij deze prijsvechters echter vaak juist helemaal niet goedkoper uit, blijkt nu uit een onderzoek van GSM Helpdesk.

Lees meer...

Wanneer u een energiecontract afsluit voor één of meerdere jaren, en gaat u binnen de afgesproken periode van het contract samenwonen of emigreren? Dan kan het zijn dat u een opzegvergoeding voor het contract moet betalen. De reden dat in zo’n geval een opzegvergoeding betaald moet worden, is het feit dat het energiebedrijf bij het afsluiten van het contract energie voor u ingekocht. Wanneer u dit contract opzegt, dan kan het bedrijf de ingekochte energie niet meer aan u leveren. Wanneer u niet voor deze energie betaalt betekent dat dus dat het energiebedrijf voor de kosten op moet draaien. Om dit te voorkomen bent u verplicht om een opzegvergoeding te betalen. Hoeveel u moet betalen verschilt per persoon. Dit is namelijk afhankelijk van het soort energiecontract dat u hebt afgesloten en van het moment waarop u het contract stop zet.

Lees meer...

Denkt u er over na om een aanvullende verzekering af te sluiten, maar wilt u dit alleen voor een bril of lenzen? Dan is dit misschien geen verstandige beslissing. Wanneer u alleen voor een bril of lenzen een aanvullende verzekering afsluit kan dit er namelijk toe leiden dat u tot maar liefst 8 keer meer aan premie moet betalen dan de vergoeding die u krijgt voor een bril!

Lees meer...

De tandartsverzekering is in Nederland de meest gekozen aanvullende verzekering. Veel mensen zijn bang dat er onverwacht iets vervelends met hun gebit gebeurt. Daarom willen zij zich vaak verzekeren tegen eventuele schade en problemen met hun gebit. Soms is een tandartsverzekering echter niet per se nodig of niet de ideale keuze in een specifieke situatie. Maar wanneer is het afsluiten tandartsverzekering nou wel verstandig , en in welke gevallen is deze vorm van verzekeren misschien toch overbodig?

Lees meer...

Wilt u weten of u misschien geld kunt besparen op uw autoverzekering? Dan hebben wij enkele tips voor u op een rijtje gezet waar u rekening mee kunt houden bij het vergelijken van autoverzekeringen of het controleren van uw huidige polis.

Lees meer...

Zorgverzekeraar Menzis hun prijzen voor de basis- en aanvullende verzekeringen bekend gemaakt. Dat zorgt er voor dat de premies voor volgend jaar van vier grootste aanbieders van Nederland inmiddels naar buiten gebracht zijn.

Lees meer...

Wanneer u een uitvaartverzekering afgesloten hebt kan het soms onduidelijk zijn wat gelijk blijft of verandert wanneer u naar het buitenland emigreert of het land voor langere tijd verlaat. Waar heb je in zo’n situatie wel of geen recht op?

Lees meer...

Volgend jaar wordt het voor u eenvoudiger om op een andere verzekeraar over te stappen wanneer u een autoverzekering wilt afsluiten bij een andere verzekeraar. Per 1 januari komt er namelijk een wijziging in het systeem voor schadevrije jaren.

Lees meer...

Bij het afsluiten van een reisverzekering voor de wintersport vergeten veel mensen enkele belangrijke details die niet in iedere verzekering opgenomen worden. De dekking verschilt per verzekering, en off-piste sporten of andere gevaarlijke soorten wintersport worden lang niet altijd opgenomen in de polis. Enkel een wintersportdekking toevoegen aan de reisverzekering is daarom ook in veel gevallen niet voldoende. Om die reden is het verstandig om voordat u aan de reis begint goed te controleren of de verzekering dit soort zaken dekt, en zo niet, of u misschien niet over kunt stappen op een andere soort verzekering die dit wel doet.

Lees meer...

Wilt u binnenkort uw zorgverzekering opzeggen en bent u op zoek naar een nieuwe? Dan wilt u natuurlijk wel voor de verzekering gaan die het beste bij u en uw situatie past. Daarom is het slim om bij het kiezen van een nieuwe zorgverzekering de mogelijkheden met elkaar te vergelijken. Hieronder vindt u enkele tips waar u om moet denken bij het kiezen van een nieuwe zorgverzekering.

Lees meer...

Een rechtsbijstandverzekering verzekert u voor rechtshulp. De verzekering biedt u een vergoeding voor de onkosten van een juridisch proces. Veel mensen hebben weinig kennis van juridische zaken en hebben weinig ervaring. Dit kan soms voor nare verrassingen zorgen. Daarom is het slim om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Maar wat is er dan allemaal precies verzekerd?

Lees meer...

Vanaf vrijdag 2 oktober zijn twee nieuwe iPhones in Nederlandse winkels verkrijgbaar. Apple presenteerde deze nieuwe modellen voor het eerst op 9 september. De telefoons beschikken onder andere over een verbeterde camera aan zowel de voor- als achterkant, en nieuwe drukgevoelige schermen. De iPhone 6S en iPhone 6S Plus zijn sinds vrijdag 25 september al te bestellen.

Lees meer...

Autoverzekeringen! zijn tegenwoordig goedkoper dan ooit. Autoverzekeringen zijn inmiddels allang niet meer winstgevend voor verzekeraars en de prijzen blijven dalen. De prijs van zo’n verzekering kan echter wel nog steeds per organisatie flink verschillen en blijft de concurrentie heftig. Daarom is het ook nu slim om de verschillende verzekeraars goed met elkaar te vergelijken.

Lees meer...

Prijzen voor vliegtickets kunnen soms hoog oplopen. Om de kosten zo laag mogelijk te houden is het dan ook slim om rekening te houden met enkele factoren. Daarom hebben wij voor u enkele tips waar u om moet denken om zo goedkoop mogelijk een vlucht te boeken.

Lees meer...

Simyo is voor de vijfde keer op rij door de consumentenbond uitgeroepen tot de beste sim only provider in Nederland. De consumentenbond reikt de prijs voor het beste sim only provider ieder half jaar uit aan degene waarvan zij vinden dat die het best presteert en klanten de beste service aanbiedt. Simyo is vooralsnog nog steeds de nummer één en is dan ook opnieuw de gelukkige winnaar van deze titel.

Lees meer...

Nederlanders gaan regelmatig op vakantie, met als voornaamste reden om lekker te ontspannen. Niets is dan ook vervelender dan thuis komen van een geweldige vakantie, om er vervolgens achter te komen dat er bij u thuis is ingebroken. Naast het feit dat u voor een vervelende verrassing komt te staan, moet u ook ineens van alles regelen. Wij hebben voor u op een rijtje gezet waar u in het geval van een inbraak aan moet denken.

Lees meer...

De voorwaarden en prijzen van autoverzekeringen kunnen enorm van elkaar verschillen. Daarom is het verstandig om de verschillende mogelijkheden goed met elkaar te vergelijken voordat u een keuze maakt. Maar waar moet u bij het kiezen van een autoverzekering nou eigenlijk op letten?

Lees meer...

Een energieabonnement kan gebaseerd zijn op een enkel of dubbel tarief maar hier zijn vaak vragen en onzekerheden over. Wat houdt dit tarief in, wat is precies het verschil en hoe beïnvloedt dit uiteindelijk uw energierekening? Deallesvergelijker helpt u verder en legt alles haarfijn uit zodat u met alle zekerheid de beste energieleverancier uit kunt kiezen.

Lees meer...

Bijna iedereen in Nederland gaat wel eens op vakantie. Of we nou lekker aan het strand gaan liggen in Spanje of iets van de plaatselijke cultuur willen zien in een interessante stad, we gaan er allemaal soms graag even tussenuit. Maar soms kan er iets gebeuren waardoor u de reis moet annuleren of waardoor de reis in het water dreigt te lopen. In zulke situaties is het fijn als u een reisverzekering afgesloten heeft. U heeft de keuze tussen twee soorten verzekeringen, afhankelijk van hoe vaak u op reis gaat. Maar wanner sluit u nou een doorlopende verzekering af?

Lees meer...

Moet u een opstalverzekering en/of een inboedelverzekering afsluiten, maar weet u niet precies wat hier mee bedoeld wordt en waar u precies aan moet denken? Dan vindt u hieronder meer informatie over beide soorten verzekeringen en welke in uw situatie het meest geschikt is.

Lees meer...

In 2016 worden de basispakketten voor de zorg uitgebreid. Deze maand werd een nieuw medicijn en een nieuwe behandeling in het basispakket opgenomen. Het gaat in deze gevallen om nieuwe behandelingen tegen maagkanker, een veelvoorkomende erfelijke vorm van borstkanker en hevige chronische hoofdpijn. Ook wordt in sommige gevallen een behandeling met tumor infiltrerende lymfocyten toegelaten die toegepast kan worden bij uitgezaaide melanomen. De nieuwe medicijnen in het pakket zijn tegen de auto-immuunziekte SLE.

Lees meer...

Wanneer u op reis gaat zijn er natuurlijk een aantal items die u absoluut mee wilt nemen. Een voorbeeld van zo’n item is een camera, want het is wel zo leuk om al die mooie herinneringen vast te leggen! Wanneer u op wintersport gaat is het bijvoorbeeld een echte "must" om een gopro camera mee te nemen. Dit kan voor spectaculaire beelden zorgen bij het snowboarden of skiën. Zo’n camera is vaak echter niet goedkoop. Maar dekt wel iedere verzekeraar de schade van foto apparatuur?

Lees meer...

Steeds meer starters en gepensioneerden kiezen tegenwoordig voor een appartement, de koopprijs ligt lager en vaak is er een voorziening voor verschillende services die u bij een eigen huis niet zult krijgen. Een opstalverzekering is verplicht voor hypotheekhouders maar wanneer u een appartement koopt ligt het afsluiten van een opstalverzekering wat gecompliceerder. De meeste appartementencomplexen hebben namelijk een Vereniging van Eigenaren, voor een maandelijks bedrag regelen zij gezamenlijk onderhoud en services van het gebouw.

Lees meer...

De zomervakantie komt er weer aan en de meeste vakanties zijn al geboekt. Veel Nederlanders vertrekken naar een mooie locatie in het binnen- of buitenland met een auto, caravan of camper. Maar het komt vaak voor dat vakantiegangers onderverzekerd of soms zelfs dubbel verzekerd zijn voor schade tijdens hun reis. Daarom hebben we voor u op een rijtje gezet welke verzekeringen van belang zijn en waar u verder op moet letten als u met een eigen voertuig op reis gaat.

Lees meer...

De laatste jaren zijn er veel reclames geweest van energiebedrijven die hun klanten de meest voordelige prijzen bieden. Ze proberen met lage energietarieven nieuwe klanten te werven. Nu is echter gebleken dat deze prijzen hoger oplopen dan verwacht en uiteindelijk zelfs duurder uit kunnen pakken. Energiebedrijven brengen vaak namelijk hoge vastrechtkosten in rekening. Volgens de consumentenbond verdienen deze bedrijven de lage instaptarieven ruim weer terug. Deze conclusie kan getrokken worden uit een analyse van de prijzen van tien grote energiebedrijven.

Lees meer...

Iedereen gaat graag wel eens op vakantie. Het is de perfecte gelegenheid om even lekker tot rust te komen en te ontspannen, of om bijvoorbeeld meer over een andere cultuur te weten te komen. Het kan echter zo zijn dat er tijdens de reis of voordat u van huis vertrekt iets gebeurt waardoor uw reis niet door kan gaan of onderbroken moet worden. In die gevallen kan het zeer van pas komen om een annuleringsverzekering afgesloten te hebben.

Lees meer...

Een auto huren voor tijdens een vakantie kan ontzettend handig zijn, zeker als u van plan bent veel locaties te bezoeken. Er zijn tientallen internationale autoverhuurders waartussen een behoorlijk verschil zit. De meesten zullen een verhuurder bij het vliegveld kiezen maar ook in de steden zelf zijn veel goede verhuuropties. Daarom geven we u wat tips vanuit onze eigen ervaring zodat u eenvoudig de perfecte buitenlandse autoverhuurder kunt vinden.

Lees meer...

Niet iedereen die een auto in zijn of haar bezit heeft, heeft al een rijbewijs. Wanneer u geen rijbewijs heeft is het niet mogelijk om een autoverzekering af te sluiten. Wel kan het zo zijn dat u de auto toch wel graag wilt laten verzekeren. Wat kunt u dan doen, en wat zijn de verschillende mogelijkheden?

Lees meer...

Tele2 heeft recent zijn 4G-netwerk uitgebreid. Hierdoor heeft een groot gedeelte van Nederland nu ook buitenshuis bereik. Eerder dit jaar ging Tele2 in de randstad van start met het 4G-netwerk. In deze periode werd ook al aan de uitbreiding naar andere gebeden gewerkt. Bij het testen van het 4G netwerk in deze gebieden kwamen er positieve reacties naar boven. Het netwerk zal daarom nu flink groeien en ook andere delen van het land bereiken.

Lees meer...

Het zal u waarschijnlijk niet verbazen maar het is daadwerkelijk goedkoper om een los mobiel toestel te kopen en daarbij een sim-only abonnement af te sluiten dan een mobiel abonnement waarbij u ook voor het toestel betaalt. Wanneer u een Sim Only abonnement afsluit betaalt u namelijk alleen voor uw bel-, SMS- en internetbundel waardoor uw rekening soms tot wel €50 per maand goedkoper uitvalt. Daarnaast hebben wij de totaalkosten van een sim-only abonnement en een los toestel met abonnementen met een toestel vergeleken en het kan in totaal tientallen tot honderden euro’s schelen!

Lees meer...

Het aantal Nederlandse huishoudens met één pakket voor vaste telefonie, internet en televisie wordt steeds groter. De populariteit van deze pakketten groeit nog steeds enorm. Rond het einde van vorig jaar maakte maar liefst 59% van de huishoudens hier gebruik van. Zo'n anderhalf jaar geleden lag dit aantal nog op slechts 50%. Deze getallen zijn afgelopen zondag naar voren gekomen uit de resultaten van een enquête die marktonderzoeker Telecompaper onder elfduizend Nederlandse consumenten deed.

Lees meer...

Wilt u overstappen naar een goedkopere autoverzekering, of wilt u een huidige verzekering beëindigen? Dat kan natuurlijk, maar vaak zorgt het voor veel vragen en onduidelijkheid. Wat komt er nou precies bij kijken? Wanneer u op zoek bent naar meer informatie over dit onderwerp, heeft u misschien wat aan de onderstaande informatie en tips over de verschillende situaties en mogelijkheden wat betreft dit onderwerp. Wanneer u wilt overstappen op een nieuwe verzekering, kunt u de huidige autoverzekering dagelijks met een opzegtermijn van 1 maand opzeggen, als uw autoverzekering voor de eerste maal is verlengd. Er geldt sinds enkele jaren namelijk altijd standaard een contracttermijn van één jaar bij verzekeraars die zijn aangesloten bij het Verbond van Verzekeraars. Verder moet de opzegging altijd schriftelijk gebeuren.

Lees meer...

Maar liefst één op de tien reizigers in Nederland gaan zonder reisverzekering op vakantie. Dat blijkt uit de resultaten van het ContinuVakantieOnderzoek, dat is uitgevoerd door NBTC-NIPO. Vorig jaar bestond 12% van de ruim 17 miljoen buitenlandse vakanties uit vakanties zonder reisverzekering.

Lees meer...

KPN is begonnen met het testen van een nog snellere versie van 4G+ netwerk. KPN laat weten dat er in Delft een opstelling getest wordt die drie verschillende frequenties combineert. 4G+ moet de verbeterde vervolg versie worden op wat we nu kennen als 4G. 4G+ maakt het bereiken van hogere internet snelheden mogelijk en biedt meer capaciteit door verschillende frequenties te stapelen. De huidige maximale snelheid met 4G+ ligt op 225 Mb/s. In de test heeft KPN een verbinding van maar liefst 297 Mb/s gehaald.

 

1

 

Lees meer...

Jaarlijks stappen ruim 1 miljoen Nederlanders over naar een nieuwe zorgverzekering, een gouden tijd voor de verzekeraars maar voor de rest vooral tijdrovend en frustrerend. Het overweldigende aanbod van zorgverzekeringen maakt dat er voor iedereen een geschikte zorgverzekering is maar dwingt de kiezer zich te concentreren op de inhoud van de polissen waardoor de maatschappijen zelf uit het oog worden verloren. Toch is het kiezen van een geschikte maatschappij net zo belangrijk als het kiezen van de juiste verzekering, zo zal een polis met een lage premie toch tegenvallen als het contact met de maatschappij niet lekker loopt. Maar wie is dan de beste?

Lees meer...

Menzis heeft drie verschillende soorten basisverzekering, de BudgetBewust, de ZorgVerzorgd en de Zorgzó, die alledrie met een extra voordelige maandpremie worden aangeboden. Met een maandbedrag van respectievelijk €68,75 - €84,25 en €88,25 staat Menzis hoog in de top 10 van goedkope verzekeringen, maar als tegenhanger is bij deze aanbiedingen het eigen risico verhoogd naar €500,-. Met een standaard eigen risico van €375,- is dit fors duurder. U betaalt u hier €125,- meer uit eigen zak voordat Menzis start met de vergoeding. Als u weinig zorg en/of medicijnen nodig denkt te hebben, of als het verhoogde eigen risico juist opweegt tegen de verlaagde maandpremie zou Menzis een goede keuze voor u kunnen zijn. Het is dus belangrijk om even te gaan zitten, het rekensommetje te maken en vervolgens goed te vergelijken.

Lees meer...

Een abonnement uitkiezen voor uw mobiele telefoon lijkt tegenwoordig meer op hogere wiskunde dan op een simpel klusje voor de zaterdagmiddag. Zoveel verschillende telefoons met even zoveel verschillende providers en abonnementen. Daarom is het belangrijk om goed na te gaan hoe u uw telefoon precies gebruikt, anders is de kans groot dat u betaalt voor diensten die u helemaal niet nodig heeft. Met de komst van smartphones is het bellen bovendien op de achtergrond geraakt en gaat het bij veel mobiele abonnementen met name om de grootte van de internetbundel. Deze kan de prijs van uw abonnement aardig opschroeven.

Lees meer...