deallesvergelijker.nl

Besparen op de autoverzekering

Wilt u weten of u misschien geld kunt besparen op uw autoverzekering? Dan hebben wij enkele tips voor u op een rijtje gezet waar u rekening mee kunt houden bij het vergelijken van autoverzekeringen of het controleren van uw huidige polis.

Schade zelf betalen?

In sommige gevallen kan het goedkoper zijn om de schade zelf te betalen. Door dit te doen valt u niet terug in de no-claimkorting en kunt u uiteindelijk goedkoper uit zijn. Soms bent u op de lange termijn duurder uit wanneer u de schade niet zelf betaalt maar claimt bij de verzekering. Hierdoor is het ook niet altijd nodig om een all-risk verzekering af te sluiten. Vaak zijn all-risk verzekeringen duurder dan andere soort verzekeringen, terwijl bijvoorbeeld een WA- of beperkt casco verzekering beter bij uw situatie en het soort auto past.

Eigen risico autoverzekering

U kunt ook kiezen voor een extra of vrijwillig eigen risico. In dit geval moet je een lagere premie betalen. Je bespaart op die manier iedere maand geld. Het is in dit geval echter wel zo dat je meer moet bij betalen wanneer je de schade claimt dan wanneer je kiest voor een hogere premie.

Pas de autoverzekering aan op uw situatie

Controleer ook of u eventueel zelf een pakket samen kan stellen met situaties waar u voor verzekerd bent, of dat u er voor kan kiezen om bepaalde situaties niet in de verzekering op te nemen. Het is bijvoorbeeld niet nodig om een Europadekking in de autoverzekering op te nemen als u nooit in het buitenland komt.

Ga terug naar ons nieuws overzicht