deallesvergelijker.nl


Inboedelverzekering vergelijken

Een inboedelverzekering is wel zo verstandig. De waardevolle spullen zoals uw laptop en uw televisie wilt u toch wel goed verzekerd hebben? Een inboedelverzekering met volledige dekking voor een lage premie heeft u bij ons binnen paar tellen gevonden. Wij maken vergelijken gemakkelijk!


Meer over Inboedelverzekering
De inboedelverzekering vergoedt schade aan uw bezittingen door brand, inbraak of storm. Inboedelverzekeringen kosten over het algemeen maar een paar euro per maand maar het is wel van belang dat u de juiste waarde verzekert. Deallesvergelijker.nl biedt een compleet overzicht van inboedelverzekeringen, door uw woonsituatie in te voeren in de komparu tool rangschikken wij het aanbod, zo kunt u eenvoudig inboedelverzekeringen vergelijken. Ook biedt Deallesvergelijker.nl mogelijkheid de vier voordeligste verzekeringen uitgebreid onderling te vergelijken in prijs, vergoedingen en eventuele aanbiedingen. Alle maatschappijen hebben een overstapservice zodat u eenvoudig en gratis over kunt stappen naar uw goedkoopste inboedelverzekering.

Tips bij het vergelijken

Met overstappen bent u bijna altijd goedkoper uit, verhuizen, nieuwe waardevolle bezittingen en beveiliging kunnen een groot verschil in premie veroorzaken. Wij adviseren u daarom minimaal elke drie jaar uw inboedelverzekering te vergelijken met goedkopere alternatieven. Om een zo compleet mogelijke inboedelverzekering af te sluiten moet u met een aantal dingen rekening houden, dit begint bij het huis zelf. Een goede elektronische of bouwkundige beveiliging geeft u altijd korting op de premie, ook studenten kunnen bij een aantal maatschappijen een inboedelverzekering met korting afsluiten. Wanneer het huis uw eigendom is heeft u ook een opstalverzekering nodig, het is goedkoper om deze bij dezelfde maatschappij af te sluiten en dit voorkomt geschillen tussen meerdere maatschappijen bij schade. Ook uw bezittingen kunnen grote invloed hebben op uw premie, wanneer u kostbare spullen aanschaft moet u oppassen dat u niet onderverzekerd raakt zodat er onvoldoende of geen schadevergoeding uitgekeerd wordt. Door kostbare aankopen te taxeren en fotograferen kunt u bepalen of uw huidige inboedelverzekering voldoende waarde dekt en zal het makkelijker zijn schade aan te tonen.

Wat valt onder uw inboedel

Onder de inboedelverzekering vallen in principe alle roerende zaken die zich in uw huis bevinden, al kunnen de details van wat hiertoe gerekend kan worden per verzekeraar verschillen. In elk geval beperkt de verzekering zich niet tot waardevolle spullen zoals elektronische apparatuur of sieraden. Ook kleine huisdieren zoals katten of honden, en fietsen en bromfietsen vallen hieronder. Aan de andere kant maken geld en waardepapieren en overige motorrijtuigen buiten de bromfiets geen deel uit van de inboedel. Sommige zaken die deel uitmaken van uw inboedel zijn ook verzekerd wanneer zij zich ergens anders bevinden. Als bijvoorbeeld uw computer uit een auto gestolen wordt terwijl hij was opgeborgen op een plek die van buitenaf niet zichtbaar is, dan wordt dit vaak vergoed vanuit de inboedelverzekering. Het is daarom raadzaam om in elk geval van schade na te gaan, of dit vergoed wordt door de verzekering, ook al lijkt het onwaarschijnlijk. De inboedelverzekering kan deels overlappen of aansluiten op andere soorten verzekeringen, zoals de woonhuisverzekering of de brandverzekering.

Welke schade wordt gedekt

Indien uw inboedelverzekering een all risk dekking heeft, dan valt in principe elke schade aan goederen die tot uw inboedel gerekend worden hieronder. Extra uitgebreide dekking komt grotendeels overeen met allrisk, maar met een paar nuances. In geval van beschadiging door personen wordt dit met een extra uitgebreide dekking alleen vergoed wanneer de oorzaak vandalisme of relletjes waren. Schade die bijvoorbeeld niet moedwillig veroorzaakt is door uw eigen kind valt hier niet onder, waar dit bij een all risk dekking wel vergoed wordt. Op basis van de voorselectie die de allesvergelijker voor u heeft gemaakt kunt u zich over dergelijke details verder laten adviseren door de verzekeraar, zodat u zeker bent van een voor u optimale dekking.