deallesvergelijker.nl


Mobiel Abonnement vergelijken

Iedereen heeft een mobiel, maar heel veel mensen betalen veel te veel. Door te vergelijken kunt u de mooiste telefoons gratis krijgen en hoeft u ook nog eens veel minder abonnementskosten te betalen. En wilt u overstappen? Geen probleem, alle aanbieders die wij vergelijken hebben een gratis overstapservice. WIj maken vergelijken gemakkelijk!


Meer over Mobiele Abonnement
De mobiele telefoon is al jaren onmisbaar uit het dagelijks leven, toch is er weinig overzicht van mobiele abonnementen en toestellen. Deallesvergelijker.nl vergelijkt mobiele abonnementen van mobiele aanbieders zoals KPN, T-Mobile of Hollands Nieuwe, en de webwinkels die de toestellen en abonnementen verkopen. Hierdoor kunt u zelf eenvoudig mobiele abonnementen vergelijken en de beste abonnementsprijs bij uw gewenste toestel vinden. Met de vergelijker kunt u direct het gewenste toestel of toestelmerk zoals Apple, Samsung en HTC kiezen en de verschillende abonnementsprijzen bekijken of juist de keuze van uw toestel baseren op het gezochte abonnement.

Tips bij het vergelijken van mobiele abonnementen

Stap op tijd over, nadat een 1- of 2-jarig abonnement verloopt vervalt ook de welkomstaanbieding waardoor u tot twee keer zoveel voor uw abonnement kunt gaan betalen. Bij de meeste providers kunt u vanaf twee maanden voor het aflopen van het abonnement al overstappen of verlengen. Het nauwkeurig afstemmen van het mobiele abonnement op uw behoefte voorkomt een te dure bundel waarvan u maar een gedeelte gebruikt of een te goedkope bundel met extra kosten buiten de bundel. Dit begint met het inschatten van uw belgedrag en dataverbruik, u kunt uw huidige abonnementsspecificaties en facturen als indicatie gebruiken. Indien u al een smartphone heeft kunt u uw datagebruik ook van uw factuur aflezen, als u voor de eerste keer een databundel afsluit zal u moeten inschatten hoeveel MB u per maand nodig zal hebben. Hierbij is het verstandig te kijken waar u WiFi verbinding kan maken en hoe vaak u het 3G- of 4G-netwerk daadwerkelijk wilt gaan gebruiken. Voor laag tot gemiddeld gebruik is 500MB voldoende, indien u van plan bent alleen maar of vaak 3G of 4G te gebruiken is het aangeraden minimaal 1000MB af te sluiten.

Kosten telefoon abonnement

Een telefoon abonnement is iets om goed in de gaten te houden. We betalen er elke maand veel geld voor, omdat we een ruim abonnement willen hebben zodat we ons geen zorgen hoeven te maken dat we wat te kort komen. Het kan ook zijn dat we een goedkoop abonnement hebben afgesloten en vervolgens toch wat meer verbruiken, met alle onnodige kosten van dien. Een duur abonnement dat u niet opmaakt is in principe weggegooid geld, omdat u het overgebleven tegoed in de meeste gevallen niet mee kunt nemen naar de volgende maand. Een te kleine bundel kan eveneens behoorlijk duur uitvallen, omdat elke minuut of MB data buiten uw bundel veel meer geld kost dan dat wat u binnen uw bundel verbruikt. Een goed inzicht krijgen in uw verbruik kost even wat tijd, maar u kunt op deze manier elke maand zeer veel geld besparen. Houd er bij het inschatten van uw kosten rekening mee dat op de rekening van uw provider vaak het aantal KB‘s staat aangegeven, terwijl mobiele aanbieders adverteren met een datalimiet in MB's. U kunt dit eenvoudig omrekenen, doordat 1MB gelijk staat aan 1000KB. Om zicht te krijgen op de kosten van uw belgedrag moet u in gedachten houden dat providers in de regel het aantal belminuten naar boven afronden. Wanneer u enkele seconden meer belt, wordt direct een hele minuut in rekening gebracht. Dit geldt vanaf de eerste minuut. U dient de reë le kosten dus eveneens iets naar boven af te ronden. Bij sommige aanbieders kunt u een 4-in-1 abonnement afsluiten. Hierbij betaalt u é én vaste prijs per maand voor internet, televisie, vaste telefonie en mobiele telefonie. Dit kan voordelig zijn wanneer u reeds een 3-in-één abonnement hebt lopen bij een bepaalde aanbieder en u hieraan mobiele telefonie wilt toevoegen.

Mobiel abonnement of Sim only

Een mobiel abonnement kan voordelig zijn wanneer u van plan bent uw gsm in te wisselen voor een nieuwer model, doordat u met een abonnement de aanschafkosten spreidt over 1 á 2 jaar. Dit hangt uiteraard af van uw verbruik. Wanneer u een duur abonnement moet afsluiten om die nieuwe Iphone te krijgen, terwijl u zich het grootste gedeelte van de tijd in een Wi-Fi zone bevindt en eigenlijk zelden belt, dan bent u op deze manier niet per se voordeliger uit. Deel daarom de aanschafkosten van de telefoon die u zou willen aanschaffen door 12 of 24 maanden en tel hierbij de kosten van een goedkoper Sim only abonnement op. Wanneer u wat gebruikt betreft uit de voeten kunt met een dergelijk abonnement dan kan dit voor u een goedkoper alternatief betekenen. Dit heeft natuurlijk als nadeel dat u in één keer de kostprijs van een nieuwe telefoon moet betalen, waar u dit met een abonnement verdeelt over een lange periode. Wanneer u nog tevreden bent met uw huidige smartphone en niet van plan bent om een nieuwe telefoon te kopen dan is sim only vaak een handige optie. Met een goed inzicht in uw wensen en vaste kosten vergelijkt u gemakkelijk al deze verschillende opties zodat u niet meer betaalt dan nodig is.