deallesvergelijker.nl


Aansprakelijkheidsverzekering vergelijken

Al staan veel mensen er niet bij stil, maar een ongeluk kan overal gebeuren en kan iedereen overkomen. Met een aansprakelijkheidsverzekering heeft u de schade in ieder geval gedekt die u een ander toebrengt. Hier kunt u alle aansprakelijkheidsverzekering vergelijken. Voor een kleine premie, behoedt u een grote schade. Wij maken vergelijken gemakkelijk!


Meer over Aansprakelijkheidsverzekering
Een ongelukje zit in een klein hoekje en kan heel duur uitvallen, wanneer u door schuld of toerekening schade moet vergoeden zijn dit vaak grote bedragen die niet iedereen achter de hand heeft. Een aansprakelijkheidsverzekering beschermt u tot minimaal 1,25 miljoen aan schade voor een laag maandbedrag zodat u niet voor aangename verrassingen komt te staan. Deallesvergelijker.nl helpt u bij het kiezen door een compleet overzicht te geven van het aanbod, zo kunt u eenvoudig aansprakelijkheidsverzekeringen vergelijken. Door uw gegevens in de vergelijkingstool in te voeren, rangschikken we de aanbieders zodat de beste en goedkoopste aansprakelijkheidsverzekeringen naar boven komen en u ze kunt vergelijken. Deallesvergelijker.nl biedt vervolgens de mogelijkheid de vier beste verzekeringen uitgebreid onderling te vergelijken in prijs, vergoedingen en eventuele aanbiedingen.

Tips bij het vergelijken

Het afsluiten van een goede aansprakelijkheidsverzekering is relatief eenvoudig, alleen het te verzekeren bedrag en personen zijn van belang. Indien hierin iets veranderd raden wij u aan uw huidige aansprakelijkheidsverzekering te vergelijken met goedkopere alternatieven en eventueel een nieuwe polis af te sluiten. Daarnaast is het verstandig minimaal elke drie jaar uw verzekering met andere polissen te vergelijken wegens eventuele prijsverschillen en nieuwe aanbieders. Omdat u als ouder ook aansprakelijk bent voor de schade van uw kinderen moet u deze ook opnemen binnen uw verzekering, dit kan de premie verhogen maar het financieel risico wat u draagt is ook groter. Het is ook verstandig u te verdiepen in uw financiële gesteldheid en de eigen risico regelingen van verschillende maatschappijen, een eigen risico zal de premie verlagen maar u moet het eigen risico wel zelf kunnen betalen als er iets gebeurt.

Aansprakelijkheidsverzekering of WA-verzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering is niet hetzelfde als de WA-verzekering (Wet Aansprakelijkheid), die verplicht is voor bestuurders van motorvoertuigen. Een WA-verzekering is echter verbonden aan een voertuig, en verzekert u alleen tegen schade die u berokkent aan andere personen door middel van dit voertuig. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt ook schade die op een andere manier wordt veroorzaakt. Het gaat dan met name om letselschade en de zogenaamde zaakschade of schade aan eigendommen van een ander. Dit gaat echter niet op wanneer de schade met opzet is veroorzaakt.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten voor ZZP'ers

Naast de AVP voor particulieren, bestaan er zakelijke aansprakelijkheidsverzekeringen voor bedrijven. De kans op ongevallen tijdens het werk is vrij groot, en wanneer u een ZZP'er bent komen deze kosten allemaal voor uw eigen rekening als u niet verzekerd bent voor aansprakelijkheid. Met een AVB (Aansprakelijkheidsverzekering Bedrijven) dekt u zich in tegen diverse vormen van schade die u (per ongeluk) kunt veroorzaken tijdens het uitvoeren van uw werk. Stoot u bijvoorbeeld tijdens een bezoek aan een klant een beeldje om dat een antiquarisch kunstwerk blijkt te zijn ter waarde van enkele duizenden euro's? Dan dekt de AVB de kosten, in plaats van dat u dit uit eigen zak betaalt. Tevens dekt een AVB onder andere productenaansprakelijkheid, oftewel schade veroorzaakt door een tekortkoming in een door u geleverd product en letselschade. Daarnaast bent u vaak standaard verzekerd voor zogeheten verweerkosten, wanneer iemand aanspraak wil maken op vergoeding van uw kant en dit volgens u niet terecht is. Zaken die niet onder de AVB vallen zijn onder andere schade veroorzaakt door verkeerd advies, of schade van zaken die bij u in beheer zijn gegeven door een klant of opdrachtgever. Schade door motorvoertuigen of met opzet toegedane schade worden door de AVB eveneens niet gedekt. Voor ondernemers is een AVB afsluiten vaak voordelig, omdat de polis is aangepast op het risico dat een specifieke bedrijfsvorm met zich meebrengt. Een medische instelling betaalt bijvoorbeeld veel meer dan een loodgietersbedrijf. Met name voor kleine bedrijven is de premie daardoor vaak zeer laag, terwijl de kosten bij een ongeval vaak snel hoog op kunnen lopen.