deallesvergelijker.nl


Wintersport vergelijken

Skiën, snowboarden, wandelen of gewoon genieten van het winterweer in de perfecte accommodatie? Dit hoeft helemaal niet duur te zijn. Bij ons vindt u binnen een paar klikken de goedkoopste wintervakantie in de mooiste winterlanden zoals Oostenrijk, Frankrijk, Italië en Tsjechië. Wij maken vergelijken gemakkelijk!


Meer over Wintersport
Landen als Frankrijk, Oostenrijk en Itali ë zijn niet alleen populair als zomerbestemming maar trekken jaarlijks ook duizenden wintersporters. Wintersportvakanties zijn relatief duur maar door de aanbieders te vergelijken kunt u toch een hoop geld besparen. Deallesvergelijker.nl biedt u met deze gemakkelijk vergelijkingstool een compleet overzicht van alle wintersportvakanties, zo kunt u eenvoudig de goedkoopste wintersportvakanties vergelijken. Door in het overzicht aan te geven welk land, soort accommodatie en skigebied u zoekt selecteren wij het aanbod zodat uw ideale en voordeligste wintersportvakanties naar voren komen en u ze uitgebreid onderling kunt vergelijken.

Tips bij het vergelijken

Het aanbod in Goedkope wintersport vakantie is groot, daarom raden wij u aan van tevoren een budget en minimale reiswensen vast te stellen om het aanbod te verkleinen. Vergeet niet dat u bij het boeken van reizen geen bedenktijd heeft, als u eenmaal heeft geboekt kunt u alleen kosteloos annuleren als u ook een reis- of annuleringsverzekering heeft afgesloten. Voor een goede wintersportvakantie heeft u naast een goede accommodatie ook de juiste uitrusting nodig, wintersportkleding, liftpassen en het kopen of huren van ski ’s of een snowboard is prijzig en hierdoor kan de prijs van uw vakantie behoorlijk oplopen. Houdt dus rekening met deze kosten als u een budget voor de vakantie opstelt zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Ook uw ervaring kan van belang zijn bij het zoeken van een skigebied, als u van plan bent enkel lessen te nemen kunt u net zo goed in een klein tot gemiddeld skigebied uw vakantie boeken. Mocht u al gevorderd zijn dan raden wij een gemiddeld tot groot skigebied aan om het meeste uit uw vakantie te halen. Toeslagen als toeristenbelasting, ontbijtarrangementen en parkeerkosten zijn vaak niet inbegrepen bij de prijsopgave dus houdt er rekening mee dat dergelijke kosten nog bovenop de vakantieprijs komen.

Skivakantie met de auto

Voor wintersport is de auto een populair vervoermiddel. Veel mensen nemen graag hun eigen uitrusting mee, om te voorkomen dat ze deze ter plekke moeten huren. Aangezien het vervoeren van zulke spullen met het vliegtuig niet alleen onhandig is, maar vaak ook extra kosten met zich meebrengt, wordt daarom vaak gekozen voor de auto. Er zijn echter een aantal dingen waar u op moet letten als u ervoor kiest om op wintersport te gaan met de auto. Zo moet uw auto voor de meeste wintersportgebieden voldoen aan een aantal eisen. Het hebben van winterbanden is een vrij standaard eis, maar voor sommige landen geldt daarnaast dat u ook verplicht bent om sneeuwkettingen te hebben. Besluit u om de sneeuwketting erbij te laten zitten, dan loopt u het risico op een boete. Bovendien bent u in zo'n geval vaak aansprakelijk wanneer u onverhoopt in een ongeval terecht komt.

Vignet of tolweg

Voor Zwitserland en Oostenrijk is het verplicht om een vignet te kopen dat u toegang geeft tot de wegen in het desbetreffende land. Dergelijke vignetten kunt u ter plekke kopen voor verschillende periodes (bijvoorbeeld twee maanden of een jaar). Op de website van de ANWB vind u een overzicht van de tarieven, indien u zich op voorhand wil oriënteren wat betreft de kosten. In Duitsland is in een beperkt aantal gebieden een milieusticker verplicht wanneer u van de snelweg afgaat. Bent u van plan vakantie te vieren in Duitsland? Controleer dan even of de regio waar u naartoe gaat hieronder valt. Voor Frankrijk en Italië is een vignet niet nodig, maar in deze landen zijn de meeste snelwegen tolwegen. Houd u hier dus ook rekening mee bij het opstellen van uw begroting.

Last minute wintersport

Omdat wintersport toch een aardige investering is, zijn we vaak geneigd het ver van tevoren te boeken, tevens in de hoop een fijne vroegboekkorting binnen te slepen. De laatste jaren is het echter zo, dat het boeken van een last minute wintersport vakantie steeds voordeliger wordt. U heeft weliswaar een wat minder ruime keus wanneer u last minute boekt, maar aan de andere kant hebt u alvast een beter zicht op hoe de weersomstandigheden zullen zijn tijdens uw vakantie. Zo hoeft u geen sneeuwverzekering af te sluiten om er zeker van te zijn dat er voldoende sneeuw ligt op de plaats van bestemming.

Vliegvakantie naar de sneeuw

Het vliegtuig is niet het meest voor de hand liggende vervoermiddel voor de wintersport, doordat je niet zoveel bagage mee kunt nemen. Wanneer u zelf niet in het bezit bent van uitrusting kan het echter een uitkomst zijn. Daarnaast heeft deze manier van reizen natuurlijk als grote voordeel dat het niet zo lang duurt als afreizen naar Centraal Europa met de auto. Wanneer u met een reisorganisatie of bij een goed hotel boekt hebt u zelfs vaak een transfer van de luchthaven direct naar het wintersportgebied, zodat u nergens naar om hoeft te kijken. Dit is een ideale manier van reizen voor wie op het laatste moment beslist toch nog een beetje sneeuwplezier te willen meepikken.