deallesvergelijker.nl


Camper huren

Een mooiere manier om een land te verkennen is met een camper. Een camper huren kan een dure bedoeling zijn. Bij ons niet. Voor goedkope camper huur ga bij ons vergelijken. Heeft u uw camper gevonden, u kunt het meteen reserveren.


Meer over Camper huren
Reizen met een camper betekent vrijheid. U kunt gaan en staan waar u wilt, zonder gedoe met een tent die u moet opzetten om hem daarna weer af te breken. Daarbij hebt u het comfort van een eigen keukentje en sanitair aan boord. Het hebben van een eigen camper is echter een prijzige aangelegenheid. Zoals met elk motorvoertuig moet u er belasting over betalen en hem verzekeren. Ook moet u hem ergens kwijt wanneer u niet op reis bent, en een camper neemt uiteraard meer plaats in dan een gewone auto. Daardoor kunnen de kosten om hem te parkeren of stallen aardig oplopen. Wanneer u niet van plan bent zeer regelmatig of zelfs elk weekend met de camper op pad te gaan, kan huren een betere optie zijn. Met Deallesvergelijker.nl vindt u gemakkelijk de goedkoopste opties voor uw droombestemming. De camper is bijvoorbeeld een uitstekende manier om het natuurschoon van landen als Spanje of IJsland te verkennen op uw eigen tempo. Of misschien hebt u er altijd van gedroomd het uitgestrekte Amerika te verkennen via de legendarische snelwegen? Maar ook voor een spontaan weekendje weg in eigen land is een camper een leuke, originele manier van reizen waarbij u van alle gemakken voorzien bent. Bij Deallesvergelijker.nl bent u aan het juiste adres om de goedkoopste opties voor al deze bestemmingen met elkaar te vergelijken.

Tips bij het vergelijken

Er zijn een paar dingen waar u op moet letten wanneer u een camper gaat huren. Ten eerste heeft een camper een beperkt aantal plaatsen. Indien u met een gezelschap van meer dan vijf personen reist, dan heeft u aan één camper niet genoeg. Voor de totaalprijs maakt het ook een verschil of u van plan om met twee personen te reizen, of bijvoorbeeld met een gezin van vijf. In het laatste geval hebt u meer slaapplaatsen nodig, en dus ook een grotere camper die meer kost om te huren. Let er ook op dat er per gezelschap minimaal één persoon is die in het bezit is van een geldig rijbewijs. Voordat u begint met vergelijken, is het handig om op de hoogte te zijn van de lichaamslengte van uw reisgenoten. Aangezien campers ontworpen worden om zo compact mogelijk te zijn, zijn de ingebouwde slaapcabines vaak nét groot genoeg. Als er personen in uw reisgezelschap zijn die langer zijn dan 1.85m, dan dient u dit aan te geven, om er zeker van te zijn dat er ook voor hen een comfortabele slaapplaats is. Onze tool geeft u een idee van welke aanvullende services u kunt aanvragen en selecteert deze automatisch. Hierbij kunt u denken aan de aanwezigheid van bepaalde uitrusting, zoals een douche en toilet, maar ook minder essentiële zaken als een televisie of een magnetron. Wilt u hiervan geen gebruik maken, vergeet dan niet om deze opties af te vinken voor u verdergaat. Welke services u nodig hebt is ook afhankelijk van uw bestemming. Zo is airconditioning een uitkomst als u in de zomer door Zuid-Spanje toert, maar misschien minder belangrijk wanneer u ‘s winters achter het Noorderlicht aan rijdt in Scandinavië. U kunt ook aangeven of u een transfer nodig hebt voor het ophalen en inleveren van uw voertuig. Heeft u een goede aanbieding gevonden, wacht dan niet te lang om contact op te nemen met de verhuurder. Anders kan het zijn dat de camper niet meer beschikbaar is op de door u gewenste datum.

Camper huren in Amerika of Canada

Voor veel mensen is een reis door de VS over de uitgestrekte, legendarische snelwegen een droom die ze ooit nog hopen waar te maken. Op deze wegen die alle staten met elkaar verbinden, kunt u urenlang rijden zonder iemand tegen te komen, en de autoweg leidt u langs de prachtigste landschappen van dit enorme en veelzijdige land. Een camper biedt u de mogelijkheid om precies te stoppen waar u wilt, en zonder dat u veel geld kwijt bent voor een motel. Er zijn echter een paar dingen waar u specifiek rekening mee dient te houden wanneer u van plan bent zo'n grote reis te maken. Zo is het in Amerika en Canada bijvoorbeeld verplicht om bij aankomst eerst een nacht goed uit te slapen in een hotel, omdat zo'n intercontinentale vlucht behoorlijk vermoeiend kan zijn. U kunt uw camper pas daarna ophalen, als u kunt aantonen dat u er al een hotelovernachting op hebt zitten. Voor camperverhuurin Amerika zijn de maanden juli en augustus het hoogseizoen. Om er zeker van te zijn dat u niet teveel betaalt, boekt u daarom het beste zo vroeg mogelijk. Voor deze maanden geldt, hoe dichter bij de vertrekdatum, hoe hoger de huurprijs. Plan uw reis daarom van tevoren. Om een camper te huren in Amerika, is het hebben van een creditcard verplicht om uw borg te voldoen. Contante betalingen worden niet geaccepteerd. Het is daarbij raadzaam om uw route enigszins uit te stippelen voor u vertrekt, en hierbij rekening te houden met de grote verschillen in het klimaat in verschillende staten. De indrukwekkende National Parks in de VS, en ook in Canada, zijn niet allemaal het hele jaar open. Voorkom daarom de teleurstelling dat een park dat u graag wilde bezoeken gesloten is op het moment dat u aankomt. De prijzen van een camper kunnen variëren niet alleen door verschil in comfort of het aantal slaapplaatsen, maar ook per opstapplaats. Het is daarom raadzaam om verschillende opstapvarianten te vergelijken voor de route die u in gedachten heeft.

Reisverzekering voor een vakantie met de camper

Voordat u op reis gaat is het altijd slim om te controleren hoe u verzekerd bent. Dit geldt in het bijzonder voor reizen waarbij u zelf een motorvoertuig bestuurt. Bent u bijvoorbeeld verzekerd voor schade die u (al dan niet per ongeluk) veroorzaakt bij een andere bestuurder? En bent u er zeker van dat dit ook in het buitenland geldt? Verhuurbedrijven van auto's en campers leveren vaak een verzekering bij het huurcontract. Eventuele schade aan het gehuurde object is dus bij de prijs inbegrepen. Let wel op dat er op het moment van overdracht geen schade is aan het voertuig. Indien dit wel het geval is, moet hiervan melding gemaakt zijn in het contract. Anders kan de verhuurder u deze kosten in rekening brengen aan het einde van uw vakantie. In de regel dekt een dergelijke verzekering alleen schade aan het gehuurde object. U dient dus zelf een verzekering te hebben voor het geval u schade veroorzaakt aan het voertuig van een andere persoon. Er zijn diverse gespecialiseerde reisverzekeringen beschikbaar voor reizen met de camper, en zelfs voor concrete bestemmingen. In de VS hebt u bijvoorbeeld wellicht een wat hogere dekking nodig dan binnen de EU. Wanneer u goed verzekerd bent, en reeds een reisverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering hebt afgesloten, dan kan een speciale kortlopende reisverzekering een overbodige luxe zijn. Vraag daarom na bij uw verzekeraar hoe dit bij uw polis geregeld is. Hebt u nog geen reisverzekering of aansprakelijkheidsverzekering? Dan helpt Deallesvergelijker.nl u met het vinden van de voordeligste keuze.