deallesvergelijker.nl


Autoverzekering vergelijken

Een auto is duur genoeg. Daarom is het wel zo verstandig om een autoverzekering af te sluiten die bij uw wensen past. Bij ons vindt u binnen enkele ogenblikken de voordeligste All Risk of WA verzekering. En moet u overstappen? De aanbieders die wij vergelijken hebben een gratis overstapservice. Wij maken vergelijken gemakkelijk!


Meer over Autoverzekering
Het aanvragen van de juiste autoverzekering kan lastig zijn. Er bestaan meerdere typen verzekeringen en de premies zijn mede afhankelijk van uw voertuig, rijgewoonten, woonplaats en leeftijd. DeAllesVergelijker biedt een compleet overzicht van alle aanbieders op het gebied van autoverzekeringen. Met dit overzicht kunt u eenvoudig autoverzekeringen vergelijken. Wanneer u uw gegevens invoert in de autoverzekering vergelijker, worden de verzekeringen naar uw situatie gerangschikt. U kunt vervolgens zelf bepalen of ze worden gesorteerd naar premie, prijs/kwaliteit of maatschappij. Uitgebreid vergelijken? DeAllesVergelijker biedt de mogelijkheid de beste en goedkoopste vier autoverzekeringen uitvoerig te vergelijken ten aanzien van prijs, vergoedingen en eventuele aanbiedingen.

Tips bij het vergelijken van autoverzekeringen

Met overstappen bent u bijna altijd goedkoper uit. Dit is vooral het geval wanneer uw voertuig of woonplaats is veranderd of wanneer u meer schadevrije jaren heeft gespaard vergeleken met het moment waarop u de oude autoverzekering afsloot. Daarom raden wij u aan jaarlijks uw verzekeringspolis te bekijken en te vergelijken met goedkopere alternatieven. Bepaal daarbij uw huidige rijsituatie en een gepast eigen risico. Met deze informatie kunt u een verzekering kiezen die uw situatie voldoende dekt. Het jaarlijks vergelijken van uw autoverzekering kan u een goedkopere autoverzekering opleveren, wanneer u let op de bonus-malusregelingen en de dagwaarde van uw auto. Het zou kunnen dat deze dagwaarde laag genoeg is om een WA+ beperkt casco of een simpele WA verzekering af te sluiten. Ook kan het voordelig zijn een All Risk verzekering af te sluiten wanneer u de auto vaak uitleent. Verder kunt u voor een verzekeringsmaatschappij met een tweede gezinsautoregeling kiezen, wanneer u meer dan één auto wilt verzekeren.

Verplichte aansprakelijkheidsverzekering

In Nederland is het hebben van een WA-verzekering verplicht voor eigenaren van motorvoertuigen zoals auto's, motoren en bromfietsen (maar ook bijvoorbeeld segways), volgens de Wet Aansprakelijkheid. Een WA-verzekering dekt enkel de kosten van schade die u met uw motorvoertuig berokkent aan een persoon of aan andermans bezittingen. In principe is de WA-verzekering een soort aansprakelijkheidsverzekering die alleen geldt voor schade veroorzaakt met uw motorvoertuig. Door uw WA-verzekering aan te vullen met beperkt casco bent u tevens verzekerd tegen schade aan uw auto die buiten uw schuld om veroorzaakt werd. Hierbij moet u denken aan zaken als schade door slechte weersomstandigheden, zoals storm, maar ook diefstal. Schade bij aanrijdingen veroorzaakt door uzelf worden met beperkt casco niet gedekt. Let op dat er andere regels gelden wanneer u met de auto op reis gaat. Voor sommige landen hebt u een aanvullende verzekering nodig. Bovendien is uw WA-verzekering gebonden aan uw voertuig: wanneer u met de auto van een ander op reis gaat dient deze apart verzekerd te zijn. Ook huurauto's vallen niet onder uw autoverzekering, hiervoor sluit u ter plekke een contract af met de verhuurder. Het is daarom verstandig om de dekkingen van uw autoverzekering en reisverzekering met elkaar te vergelijken.

Oldtimerverzekering afsluiten

Bent u in het bezit van een auto die ouder is dan 25 jaar en waar u slechts incidenteel een toertje mee maakt? Dan kunt u een oldtimerverzekering afsluiten. Bij sommige verzekeraars is het zelfs mogelijk om een speciale verzekering af te sluiten voor auto's die 15 jaar of ouder zijn (ook wel “youngtimers”). Er wordt vanuit gegaan dat men met een oldtimer aanzienlijk minder op de weg zit. Daarom is de premie stukken lager dan voor een normale auto, terwijl de dekking even hoog is. Doordat de vrijstelling van motorrijtuigenbelasting voor oldtimers onlangs werd afgeschaft is het minder voordelig geworden om er een oldtimer op na te houden. U kunt echter nog steeds besparen door uw auto slim te verzekeren.