deallesvergelijker.nl


Gas vergelijken

Maandelijks betalen vele huishoudens veel te veel geld aan hun energie rekening. Het is verstandig om jaarlijks over te stappen zodat u gebruik kunt maken van de welkomsbonus. Wij beloven dat u vele honderden euro's per jaar besparen op uw energierekening. Wij maken vergelijken gemakkelijk!


Meer over Gas
Veel gezinnen betalen tientallen euro‘s per jaar te veel aan gas, met regelmatig vergelijken en overstappen kunt u dit voorkomen. Er zijn veel aanbieders met verschillende prijzen, contractduur en welkomstkortingen waardoor het kiezen van een nieuwe gasleverancier verwarrend kan zijn. Deallesvergelijker.nl helpt u bij het kiezen door een compleet overzicht te geven van het aanbod, zo kunt u eenvoudig leveranciers van gas vergelijken. Door uw gezinssamenstelling, jaarverbruik in gas en de gewenste contractsoort in de gas vergelijkingstool in te voeren wordt het aanbod gerangschikt en komen de goedkoopste gas aanbiedingen naar boven. Hiernaast biedt Deallesvergelijker.nl de mogelijkheid de vier beste opties uitgebreid onderling vergelijken voor een goed geïnformeerde keuze.

Tips bij het vergelijken van gas aanbieders

De tool is ingesteld op het vergelijken van gas- en stroomcombinaties, als u alleen gasprijzen wilt vergelijken moet u de stroommeter op 0 zetten. Het is over het algemeen goedkoper om gas en stroom bij dezelfde leverancier af te sluiten maar als u de twee goedkoopste stroom- en gasaanbieders combineert is het mogelijk dat u alsnog goedkoper uitkomt. Als u wilt overstappen naar een andere gasleverancier kunt u vaak gratis overstappen naar een nieuwe energieaanbieder. Voordat u begint met vergelijken is het handig om uw huidige energiebehoeften bij de hand te hebben en te bepalen of u groen of grijs gas wilt. De prijzen die zijn weergegeven in het overzicht staan meestal 1 of 3 jaar vast, bij stijgende energieprijzen kan dit betekenen dat u 1 of 3 jaar goedkoper gas krijgt dan bij andere leverancier maar als de prijzen dalen bent u duurder uit als u niet overstapt. Wij raden u daarom aan om jaarlijks uw energiecontract met goedkopere alternatieven te vergelijken en over te stappen als u hiermee uw maandelijkse lasten omlaag brengt.

Gasverbruik

Het grootste gedeelte van uw gasverbruik bestaat uit kosten voor de verwarming van uw huis. U kunt uw verbruik zelf laag houden door middel van een thermostaat die uw huis op tijd begint te verwarmen voor u thuiskomt en die 's avonds weer op tijd afslaat. Hierdoor hoeft u niet onnodig te stoken en hoeft u uzelf er niet steeds aan te herinneren de kachel uit te zetten. Wat daarnaast ook invloed heeft op uw gasverbruik is het bouwjaar van uw huis. Met name huizen van voor 1975 werden niet zo goed geïsoleerd als recenter gebouwde woningen. Zaken die tegenwoordig standaard zijn, zoals een goed geïsoleerd dak en dubbel glas, waren destijds nog niet aan de orde. Is uw huis wat ouder, dan is het verstandig u te laten voorlichten over de kosten om uw huis te isoleren naar moderne maatstaven. De kosten voor isolatie kunnen vrij hoog zijn, maar u bespaart hierdoor enorm op energiekosten. Slecht geïsoleerde huizen verliezen veel warmte, waardoor u vaak veel harder moet stoken om het behaaglijk te hebben. Het is daarom de moeite waard om te onderzoeken hoe goed uw huis geïsoleerd is.

Gas en licht

Wanneer u het idee hebt dat u structureel teveel betaalt voor energie, of teveel verbruikt terwijl u niet weet waar het precies fout gaat, kan het een goede tip zijn om eens na te gaan wat een gemiddeld huishouden verbruikt. Op het internet vind u gemakkelijk overzichten van het gemiddelde gebruik in een bepaald type woning, gerangschikt naar bouwjaar. Woont u in een ruim vrijstaand huis van voor 1975? Dan verbruikt u gemiddeld bijvoorbeeld ruim drie keer zoveel gas als iemand die in een flatwoning van na 1989 woont. Zit u ver over het gemiddelde in uw categorie? Dan is het verstandig om in kaart te brengen hoeveel u precies verwarmt, zodat u inzicht krijgt in uw verbruik.