deallesvergelijker.nl


Stroom vergelijken

Maandelijks betalen vele huishoudens veel te veel geld aan hun energie rekening. Het is verstandig om jaarlijks over te stappen zodat u gebruik kunt maken van de welkom kortingen. Wij beloven dat u vele honderden euro's per jaar besparen op uw energierekening. Wij maken vergelijken gemakkelijk!


Meer over Stroom
Veel gezinnen betalen tientallen euro ’s per jaar te veel aan stroom, u kunt dit voorkomen door uw stroomaanbieder regelmatig te vergelijken en over te stappen naar goedkopere alternatieven. Er zijn veel aanbieders met verschillende prijzen, stroomsoorten en welkomstkortingen waardoor het kiezen van een nieuwe stroomleverancier lastig kan zijn. Deallesvergelijker.nl helpt u bij het kiezen door een compleet overzicht te geven van het aanbod, zo kunt u eenvoudig leveranciers in stroom vergelijken. Door uw gezinssamenstelling, jaarverbruik in stroom en de gewenste contractsoort in de vergelijker in te voeren wordt het aanbod gerangschikt en komen de goedkoopste stroom aanbiedingen naar boven. Vervolgens biedt Deallesvergelijker.nl de mogelijkheid de vier beste opties uitgebreid onderling vergelijken voor een keuze die bij uw wensen past.

Tips bij het vergelijken

De tool is ingesteld op het vergelijken van gas- en stroomcombinaties, als u alleen stroomprijzen wilt vergelijken moet u de gasmeter op 0 zetten. Het is over het algemeen goedkoper om gas en stroom bij dezelfde leverancier af te sluiten maar er zijn uitzonderingen als u de twee goedkoopste gas- en stroomaanbieders combineert. Als u tijdens uw contractperiode bij een stroomleverancier wilt overstappen wees er wel zeker van dat de contractsperiode voorbij is, vaak is deze niet langer dan 3 jaar. Voordat u begint met vergelijken is het handig om uw huidige energiebehoeften bij de hand te hebben en te bepalen of u groene of grijze stroom wilt. De prijzen die zijn weergegeven in het overzicht staan meestal 1 of 3 jaar vast, bij stijgende energieprijzen kan dit betekenen dat u 1 of 3 jaar goedkopere stroom krijgt dan bij andere leverancier maar als de prijzen dalen bent u duurder uit als u niet overstapt. Wij raden u daarom aan om jaarlijks uw energiecontract met goedkopere alternatieven te vergelijken en over te stappen als u hiermee uw maandelijkse lasten omlaag brengt.

Elektriciteit besparen

Om elektriciteit te besparen kunt u meer doen dan alleen slim vergelijken. Er zijn allerlei eenvoudige manieren om te zorgen dat u minder stroom verbruikt. Zo kunt u bijvoorbeeld flink besparen door zuinige lampen aan te schaffen en deze niet onnodig te laten branden. Het kan eveneens veel schelen om wat kouder te wassen. De was die u op 60 of 40 graden wast, krijgt u vaak ook gewoon schoon door te wassen op 30 graden, en dit scheelt per wasbeurt in elektriciteitskosten. Ook is het bij sommige energieleveranciers goedkoper om 's avonds na een bepaalde tijd te wassen, doordat het tarief voor stroom 's nachts lager ligt. Een andere gouden tip is om uw elektronische apparaten helemaal uit te schakelen wanneer u ze niet gebruikt. Moderne televisies, computers en andere apparaten kunnen vaak enkel op stand-by, maar op die manier blijven ze een beetje stroom gebruiken. Het kan tientallen euro's op jaarbasis schelen om de stekker uit uw apparaten te trekken wanneer u ze niet gebruikt. Door slim te vergelijken en deze eenvoudige tips op te volgen bent u er zeker van dat u geen geld weggooit als het om elektriciteit gaat, en dit is bovendien beter voor het milieu.

Energie vergelijken

Wat is eigenlijk het verschil tussen gewone of 'grijze' stroom en groene stroom? Grijze stroom wordt opgewekt door middel van fossiele brandstoffen of kernenergie, en is daarom minder goed voor het milieu. Groene stroom aan de andere kant, is afkomstig van grondstoffen die niet langzaam opraken, zoals wind of zon. Op de lange termijn is groene stroom daarom beter voor de omgeving. Een nadeel is dat groene stroom meer geld kost om op te wekken dan grijze stroom. In Nederland subsidieert de overheid echter bedrijven die milieuvriendelijke stroom aanbieden, daarom is het verschil in kosten tussen grijze en groene stroom niet merkbaar voor de cliënt.