deallesvergelijker.nl


Sim Only vergelijken

Heeft u al een mooie mobiele telefoon, dan is het verstandig om een nieuwe sim only abonnement af te sluiten. Hiermee bespaart u namelijk al snel tientallen euro's per maand. Hier kunt u alle sim only aanbieders vergelijken. En gaat u overstappen? Geen probleem, u kunt gratis uw 06-nummer meenemen naar uw nieuwe provider. Wij maken vergelijken gemakkelijk!


Meer over Sim Only
Als u al een mobiele telefoon heeft is een sim-only abonnement de voordeligste keuze, hiermee betaalt u namelijk alleen voor belminuten, smsgeijes en 3G- of 4G-internet. Het aanbod in sim-only abonnementen is erg groot, er zijn meerdere providers zoals KPN, T-Mobile en Tele2 die allemaal verschillende bundelcombinaties hebben. Daarom zet Deallesvergelijker.nl al het aanbod voor u op een rijtje, zo kunt u eenvoudig sim-only abonnementen vergelijken. In de sim-only vergelijker kunt u het overzicht aanpassen aan uw voorkeuren in prijs, belminuten, provider en internetbehoeften. Wij ordenen vervolgens het aanbod zodat de meest geschikte en goedkoopste sim-only abonnementen naar boven komen en u kunt beginnen met vergelijken. Deallesvergelijker.nl biedt ook mogelijkheid om de voor u vier beste sim-only providers uitgebreid onderling te vergelijken in prijs, bundels en eventuele aanbiedingen zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

Tips bij het vergelijken

Stap op tijd over, nadat de 1 of 2 jaar contractperiode verloopt vervalt ook de welkomstaanbieding waardoor u voor het abonnement twee keer zoveel kunt gaan betalen. Bij de meeste abonnementen kunt u twee maanden voor het aflopen overstappen of verlengen. Het nauwkeurig afstemmen van het sim-only abonnement op uw belgedrag voorkomt een te dure bundel waarvan u maar een gedeelte gebruikt of een te goedkoop abonnement met extra kosten buiten de bundel. Het kiezen van het juiste abonnement begint dus met een inschatting van uw belgedrag, zodat u weet hoeveel belminuten en smsgeijes u ongeveer gaat gebruiken. Indien u ook een 3G- of 4G-internetbundel wilt afsluiten geldt hetzelfde voor uw datagebruik, indien u al een smartphone heeft kunt u net als gebruikte belminuten en smsgeijes ook het datagebruik van uw facturen aflezen. Als u voor de eerste keer een databundel afsluit is het verstandig te kijken waar u Wi-Fi verbinding kunt maken en hoe vaak u het 3G- of 4G-netwerk daadwerkelijk wilt gebruiken.

Het goedkoopste Sim Only abonnement vinden

Als u hebt besloten om voor Sim Only te gaan in plaats van voor een regulier mobiel abonnement, dan vindt u op deallesvergelijker.nl gemakkelijk de goedkoopste optie uit alle aanbieders. Onze vergelijkingstool toont in é én oogopslag zowel de aansluitkosten als het maandbedrag voor verschillende abonnementen. Daarbij kunt u direct zien hoeveel belminuten, SMSjes en MB internet u hiervoor terugkrijgt. Sim only wordt vaak gezien als een meer vrijblijvende abonnementsvorm. In tegenstelling tot een doorsnee mobiel abonnement verplicht u zich namelijk niet om een dure nieuwe telefoon aan te schaffen. Let echter goed op de contractduur van uw Sim only. Hoewel u enkel een simkaart hoeft te kopen, zijn er diverse providers waarbij u evengoed een contract aangaat voor een periode van 12 tot 24 maanden. Indien u uw abonnement elk moment wilt kunnen opzeggen, dan kunt u met onze tool controleren of dit bij een bepaalde aanbieder ook daadwerkelijk mogelijk is. Gaat u een abonnement van 1 á 2 jaar aan, dan heeft een sim-only abonnement als voordeel dat u elke maand uw bundel naar beneden bij kunt stellen als dit nodig is. Een normaal abonnement is in de regel vastgesteld op een bepaalde prijs. U kunt dit weliswaar altijd naar boven toe bijstellen, naar beneden bijstellen is meestal veel minder eenvoudig, of behoort zelfs helemaal niet tot de mogelijkheden. Sim only is in dit opzicht veel flexibeler, en in de regel toch goedkoper dan bijvoorbeeld prepaid. Met een prepaid simkaart hebt u helemaal geen verplichtingen tegenover een provider, maar de kosten die u uiteindelijk betaalt per minuut, per bericht en per MB zijn vaak een stuk hoger dan bij een abonnement. Voor de meeste mensen is prepaid dus niet erg voordelig, aangezien we onze telefoon tegenwoordig overal voor gebruiken. Voor mobiele telefonie geldt altijd dat het zeer afhankelijk is van uw bel- sms- en internetgedrag wat voor u de beste optie is. Zorg daarom dat u een goed overzicht hebt van wat u maandelijks verbruikt voordat u besluit over te stappen. Zo kunt u een geïnformeerde keuze maken.

Goedkoop abonnement

Sinds 2015 zijn providers die een mobiel abonnement met een ‘gratis’ telefoon aanbieden verplicht om aan te geven hoeveel rente zij berekenen op de telefoons die zij aanbieden. Het is namelijk gebleken dat u met een abonnement uiteindelijk meer dan de kostprijs betaalt voor een nieuw toestel. U hebt dan wel het voordeel dat u de betaling kunt spreiden, maar u betaalt ongemerkt toch rente over een telefoon die wordt geadverteerd als zijnde 'gratis' bij uw in de regel toch niet erg goedkope abonnement. Dergelijke abonnementen worden om die reden tegenwoordig officieel als een soort van lening beschouwd. Daarom adviseren wij u om, wanneer u van plan bent een nieuwe telefoon aan te schaffen, niet meteen blind het voordeligst ogende abonnement af te sluiten. Reken voor uzelf eerst uit hoeveel uw gewenste toestel zou kosten wanneer u de kostprijs verdeelt over een contractperiode van é én á twee jaar. Tel dit vervolgens op bij de maandelijkse kosten van een sim only abonnement dat aansluit op uw bel -en internetbehoeften. Bent u duurder of goedkoper uit dan met een mobiel abonnement waarbij de telefoon is inbegrepen?