deallesvergelijker.nl


Spaarrente vergelijken

Veel mensen hebben geld op de bank staan, ondanks dat de spaarrente nihil is. Door de verschillende banken te vergelijken met de spaarrente kun u jaarlijks veel geld verdienen. Wij maken vergelijken gemakkelijk!


Meer over Spaarrente
De meeste mensen hebben veel geld op hun betaalrekening staan terwijl de spaarrente nihil is, hetzelfde geldt voor de aangeboden spaarrekeningen bij huisbanken als ABN-AMRO, ING en de Rabobank. Er zijn tegenwoordig meerdere banken die alleen spaarrekeningen aanbieden met een hogere rente, overstappen naar zo’n speciale spaarbank kan u per jaar al een half tot heel procent schelen en dus behoorlijk wat geld aan rente opleveren. Deallesvergelijker.nl helpt u daarom met het vergelijken en kiezen van een spaarrekening door een compleet overzicht te geven van spaarrekeningen, zo kunt u eenvoudig de beste en hoogste spaarrente vergelijken en afsluiten.

Tips bij het vergelijken van spaarrente

Als u geen spaarrekening heeft of alleen een spaarrekening heeft bij uw huisbank, zal overstappen u altijd geld opleveren. Uw huisbank biedt namelijk altijd een lagere spaarrente met strengere voorwaarden dan spaarbanken. Let bij het vergelijken wel op de soort spaarrekening die u zoekt, zogenaamde bonusspaarrekeningen hebben een zeer aantrekkelijke rente maar dit wordt alleen vergoed als een bepaald bedrag een kwartaal of jaar op de rekening staat. Als het bedrag korter op de rekening staat dan het vereiste termijn ontvangt u alleen de basisrente die tot 1 procent lager kan zijn. Spaarrekeningen met voorwaarden hebben een hogere spaarrente maar wel onder de voorwaarde dat u bepaald bedrag inlegt. Indien u een spaarbedrag boven de €1000,- heeft kan dit zeker in uw voordeel werken, dit is echter wel afhankelijk van de voorwaarden die de spaarbank stelt. Beperkende voorwaarden kunnen ook een hogere spaarrente opleveren, hierbij daalt de rente pas als u geld van de spaarrekening opneemt. Ook als u ervoor kiest uw geld vast te zetten kunt u een hogere spaarrente krijgen, het nadeel hiervan is dat u één of meerdere jaren helemaal geen spaargeld op kunt nemen.