deallesvergelijker.nl


Opstalverzekering vergelijken

Een huis kopen brengt ook zorgen mee. Een groot deel van uw inkomen zit namelijk in dit huis. Met een opstalverzekering is de schade in ieder geval gedekt zoals bij een brand. U kunt flink op uw premie te besparen door de verschillende opstalverzekeringen te vergelijken. Wij maken vergelijken gemakkelijk!


Meer over Opstalverzekering
Met een opstalverzekering beschermt u zich tegen schade door brand, inbraak en storm aan uw eigen huis, voor hypotheekhouders is een opstalverzekering zelfs verplicht. Deallesvergelijker.nl helpt u bij het kiezen door een compleet overzicht te geven van het aanbod, zo kunt u eenvoudig opstalverzekeringen vergelijken. Door gegevens over uw huis in te voeren zal de vergelijker de verzekeringen naar uw situatie rangschikken zodat u de goedkoopste verzekeringen met elkaar kunt vergelijken. Deallesvergelijker.nl biedt ook mogelijkheid de vier beste en goedkoopste opstalverzekeringen uitgebreid onderling te vergelijken in prijs, vergoedingen en eventuele aanbiedingen zodat u een goed geïnformeerde keuze kunt maken.

Tips bij het vergelijken

Het afsluiten van de juiste opstalverzekering is niet makkelijk, de premie is afhankelijk van verschillende dekkingen en ook de waarde van uw huis is van belang. Hierin kan veel veranderen, daarom raden wij u aan minimaal elke drie jaar uw huidige opstalverzekering te vergelijken met goedkopere alternatieven. Voordat u begint met vergelijken is het verstandig uw huidige verzekeringspolis en de herbouwwaarde van het huis op te vragen. Veel opstalverzekeraars werken met standaard vergoedingen van herbouwwaarde, als uw huis bijvoorbeeld door een dure afwerking een hogere herbouwwaarde heeft is het verstandig de maximum verzekerde som te verhogen. Het aangeven van de exacte herbouwwaarde bij het afsluiten van een opstalverzekering is altijd aangeraden, hierdoor kan de maatschappij namelijk garanderen dat u niet onderverzekerd zal raken. Ook de fundering en het glaswerk van het huis zijn niet in alle basisverzekeringen meeverzekerd, controleer daarom de vergoedingen die uit het basispakket afkomstig zijn en verzeker de fundering en het glaswerk eventueel apart. Wanneer u de inboedel- en opstalverzekering bij dezelfde maatschappij afsluit krijgt u niet alleen korting maar voorkomt u geschillen tussen verschillende maatschappijen bij schade.

Opstalverzekering via VVE

Als u een appartement hebt gekocht, dan is de opstalverzekering vaak geregeld via de VVE (Vereniging van Eigenaren), die de verzekering van het hele gebouw op zich neemt. U betaalt dan een deel van dit bedrag aan de VVE voor de verzekering van uw eigen appartement. In geval van een dergelijke gemeenschappelijke verzekering is het verstandig om na te gaan hoe uw appartementsclausule eruit ziet. Deze clausule zorgt ervoor dat u gewoon verzekerd bent voor schade die u hebt geleden door het toedoen van een andere bewoner. Is deze clausule niet in orde, dan kan het zo zijn dat u niets vergoed krijgt wanneer er bijvoorbeeld brand uitbreekt in uw gebouw door toedoen van uw buurman, en uw appartement hierdoor beschadigd is geraakt. Meubels en andere voorwerpen die niet aan de woning vastzitten dient u zelf voldoende te verzekeren met een inboedelverzekering.

Verbouwing verzekeren?

Ook kapitale verbouwingen vallen niet altijd onder de opstalverzekering van de VVE. Controleer daarom altijd wat uw dekking is wanneer u veel geld hebt geïnvesteerd in het opknappen van uw appartement, zodat u niet onderverzekerd raakt. Wanneer u huurt, vallen door uzelf aangebrachte verbouwingen (zoals bijvoorbeeld een nieuwe keuken) per definitie niet onder de opstalverzekering van de eigenaar van de woning. Tegelijkertijd dekt uw inboedelverzekering schade aan dergelijke objecten ook niet, aangezien een keuken niet iets is dat u zo kunt oppakken en meenemen. Een dergelijk gat in uw dekking kunt u eventueel opvullen met een huurdersbelangverzekering of een verbouwingskostenverzekering. Hiermee verzekert u enkel de objecten die u zelf bekostigd heeft. Bent u van plan iets te verbouwen aan uw eigen huis? Controleer dan eerst in hoeverre u verzekerd bent tijdens het verbouwen. Vaak geldt de opstalverzekering in een dergelijk geval niet, en krijgt u weinig tot niets uitgekeerd wanneer er schade ontstaat tijdens een verbouwing.