deallesvergelijker.nl


Internet vergelijken

Internet voor een lagere prijs met een hogere snelheid? Dit kan door bij ons internet abonnementen te vergelijken. De kans is groot dat u op dit moment veel te veel betaald. Wij maken vergelijken gemakkelijk!


Meer over Internetproviders
Internet is tegenwoordig eerder een levensbehoefte dan een luxe en een goed internetabonnement is dan ook onmisbaar in uw huishouden. Er zijn veel internetproviders met verschillende abonnementssoorten en downloadsnelheden waardoor het vinden van het meest geschikte abonnement ingewikkeld kan zijn. Deallesvergelijker.nl helpt u met kiezen door een compleet overzicht van alle internetaanbieders te geven, zo kunt u eenvoudig het goedkoopste aanbiedingen in internet vergelijken. Door de contractduur, verbindingssoort en downloadsnelheid aan te geven in het overzicht, rangschikken wij het aanbod zodat uw beste en goedkoopste internetabonnementen naar boven komen en u ze onderling uitgebreid kunt vergelijken.

Tips bij het vergelijken van internetproviders

Regelmatig overstappen loont, als uw abonnement afloopt kunt u gratis overstappen en krijgt u vaak een welkomstkorting of –bonus waardoor u jaarlijks tientallen euro’s kunt besparen. Het internetaanbod is afhankelijk van de beschikbaarheid in uw woonplaats waardoor soms niet alle internetproviders beschikbaar zijn, door uw postcode in te voeren weet u zeker dat het gegeven aanbod ook in uw woonplaats beschikbaar is. Uw goedkoopste abonnement begint met een goede afstemming van de bundel en uw datagebruik, zo voorkomt u een te duur abonnement dat maar gedeeltelijk gebruikt wordt of een te goedkoop internetabonnement waarmee u extra kosten maakt. Schat dus uw datagebruik in aan de hand van uw huidige abonnement en facturen en kijk ook goed naar de activiteiten waarvoor u een hogere downloadsnelheid nodig heeft. Voor minimaal gebruik van het internet waarbij u amper of niet downloadt is 10MB per seconde genoeg, als u meerdere gebruikers heeft en/of veel downloadt is een internetabonnement met een downloadsnelheid tussen de 30 en 50 MB per seconde meer geschikt.

Providers vergelijken

Wanneer u verschillende aanbieders van internet vergelijkt, waar moet u dan eigenlijk allemaal op letten behalve op de prijs? Goedkoop internet kan namelijk uiteindelijk duurkoop zijn. In Nederland is het zo, dat niet alle aanbieders een zelfde soort internet leveren. De techniek die gebruikt wordt is kabel, DSL of glasvezel. Kabelinternet is een redelijk betrouwbare vorm van internet, zo leveren kabelaanbieders in de regel de geadverteerde internetsnelheid. Een nadeel is dat kabelbedrijven in eerste instantie leveranciers van televisie zijn. Televisie maakt daarom vaak standaard deel uit van uw pakket, ook als u daar geen behoefte aan heeft. DSL gaat via de telefoonlijn, wat specifieke problemen met zich mee kan brengen. Vaak is de geleverde internetsnelheid van DSL aanbieders langzamer dan de snelheid die wordt aangeboden. Dit heeft te maken met het feit dat het internet langzamer wordt naar gelang u verder van de centrale af woont. Op de website van de provider kunt u controleren welke snelheid geleverd kan worden voor uw specifieke adres. Meestal zijn DSL abonnementen de goedkoopst beschikbare, maar het is dus zeer afhankelijk van omstandigheden of u hiervoor een snelle verbinding terugkrijgt. Het snelste internet dat in staat is grote bestanden snel te downloaden en net zo snel weer te uploaden is glasvezel. Waar kabel maximaal 200mbps aanbiedt, gaat glasvezel tot wel 500mbps. Glasvezel is echter nog niet in heel Nederland beschikbaar, en is zeker niet de goedkoopste variant. Indien u geen bijzonder snel internet nodig hebt dat veel dataverkeer aankan, is kabel of DSL misschien dan ook een betere optie. Wanneer u ook andere telecomdiensten wilt afsluiten zoals telefonie of televisie, raden wij u aan om eventueel ook gecombineerde abonnementen voor internet en TV of zogenoemde alles-in-één pakketten te vergelijken. Afhankelijk van uw postcode en de in uw regio aanwezige providers, kan het voordeliger zijn om een totaalpakket aan te schaffen, of losse abonnementen af te sluiten.