deallesvergelijker.nl


Zorgverzekering vergelijken

U kunt honderden euro's besparen door de juiste zorgverzekering af te sluiten. Maak een inschatting van de zorg die u het komende jaar nodig heeft en doe de vergelijking. Overstappen is simpel, de zorgverzekeraars die wij vergelijken hebben namelijk een gratis overstapservice. Wij maken vergelijken gemakkelijk!


Meer over Zorgverzekering
In Nederland moet iedereen verzekerd zijn voor zorgkosten. De slimme Nederlander stemt zijn zorgverzekering af op zijn persoonlijke situatie. DeAllesVergelijker helpt u bij het kiezen door een algeheel overzicht te geven van het aanbod. Op die manier kunt u eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Door uw gezinssamenstelling, eigen risico en gewenste dekkingen aan te geven in de zorgverzekering vergelijker, vindt u gemakkelijk de goedkoopste zorgverzekering met de vergoedingen die u echt nodig heeft. Om een extra weloverwogen keuze te maken, kunt u daarnaast met DeAlleVergelijker de beste vier zorgverzekeringen uitgebreid vergelijken ten aanzien van prijs, vergoedingen en eventuele aanbiedingen. Onze zorgverzekering vergelijker is goedgekeurd door de Autoriteit Financiële Markten (AFM). U heeft dus 100% zekerheid dat u een eerlijke vergelijking krijgt.

Tips bij het vergelijken van zorgverzekeringen

Met overstappen naar een andere zorgverzekeraar bent u bijna altijd voordeliger uit. Wij adviseren u jaarlijks uw verzekeringspolis kritisch te bekijken en te vergelijken met goedkopere alternatieven. Bekijk uw huidige polis en bepaal of de vergoedingen gebruikt zijn. Het afsluiten van aanvullende verzekeringen kan voordelig zijn, afhankelijk van de zorg die u verwacht nodig te hebben. Heeft u bijvoorbeeld een bril of lenzen, dan loont het vaak om een aanvullende verzekering te nemen. Overweeg verder of een tandartsverzekering voor u noodzakelijk is. Probeer ook per jaar een gepast eigen risico te vinden. Het zou kunnen dat u een ingreep verwacht die u een deel van uw eigen risico gaat kosten. Wanneer u een dergelijke ingreep voorziet, kan het voordeliger zijn alleen het wettelijk eigen risico te hebben. Mocht u met hoge uitzondering medische problemen hebben, dan kan het juist goedkoper zijn om het eigen risico zo hoog mogelijk in te stellen voor een lagere premie. Ook kan het verstandig zijn om voor een jaarlijkse betaling te kiezen in plaats van voor een maandelijkse. Dit omdat bij de meeste zorgverzekeraars de bedragen voor de jaarlijkse premies lager liggen dan die voor de maandelijkse premies. Mocht uw verzekeraar er niet bij staan klik dan hier voor een totaaloverzicht en eveneens lage prijzen.

Aanvullende zorgverzekeringen of pakketten kiezen?

Bij het afsluiten van een basisverzekering heeft u vaak de mogelijkheid om aanvullende pakketten te kiezen die vaak voordelen opleveren. Er zijn verschillende aanvullende zorgverzekeringen die verschillende diensten en services bieden. Let dus goed op en vergelijk alle pakketten en bijbehorende prijzen. De meest populaire aanvullende zorgverzekering is de aanvullende tand- of tandartsverzekering, omdat alle tandartskosten vanaf 18 jaar en ouder niet meer vergoed worden door de basisverzekering. Dit kan voor hoge rekeningen zorgen bij (half)jaarlijkse controles, en des te meer bij tandheelkundige ingrepen of bezoeken aan de mondhygi ënist. Zo’n aanvullende verzekering is dus zeker een nuttige investering en bespaart waarschijnlijk een hoop kosten. Meestal bieden verzekeraars verschillende aanvullende tandverzekeringen, oplopend qua maximale vergoeding per maand of per jaar. Meestal biedt het goedkoopste pakket, het zogenaamde ‘basispakket’, enkel de vergoeding van een gebitscontrole en een kleine ingreep, zoals een vulling van een kies. Orthodontie wordt bijvoorbeeld meestal pas gedekt bij de duurdere pakketten. Een gekozen aanvullende zorgverzekering is aanpasbaar op basis van specifieke vergoedingen, en dus eigen behoeften. Standaardelementen die deze pakketten bieden en vergoeden zijn bijvoorbeeld een aantal fysiotherapiebehandelingen, een bril of een lenzenpakket (tot een bepaald bedrag), alternatieve geneeswijze (tot een bepaald bedrag) en een dekking voor (spoed)hulp in het buitenland. Deze pakketten variëren ook weer in prijs en inhoud. Zo biedt het goedkoopste pakket aanvullende zorgverzekering bijvoorbeeld €50,- vergoeding op een bril en/of lenzen, terwijl dit voor een duurder pakket tot €250,- op kan lopen. Hetzelfde geldt voor hulp in het buitenland. Het goedkoopste pakket biedt alleen garantie op spoedhulp binnen Europa, terwijl het duurdere pakket 100% werelddekking geeft. Deze verschillen hangen samen met de betaalde premie per maand, waardoor het dus loont om zelf de verschillende aangeboden zorgverzekeringen en aanvullende verzekeringen te vergelijken.