deallesvergelijker.nl


Uitvaartverzekering vergelijken

Wel zo'n prettig gevoel om nabestaanden niet met onvoorziene kosten achter te laten. Een uitvaartverzekering hoeft daarbij niet duur te zijn. Wij vergelijken alle belangrijke overlijdensverzekeringen zodat u voor een lage premie verzekert bent. Wij maken vergelijken gemakkelijk!


Meer over Uitvaartverzekering
Met een uitvaartverzekering beschermt u uw nabestaanden tegen hoge kosten en moeilijke beslissingen bij uw overlijden. Door een uitvaartverzekering af te sluiten zal niet alleen een bepaald bedrag van de uitvaart worden vergoed maar is het ook mogelijk van tevoren uw eigen uitvaart te regelen. Een uitvaart is heel persoonlijk en daarom is er een groot verschil in aanbod en afsluitkosten, maar welke uitvaartverzekering is voor u de juiste? Deallesvergelijker.nl helpt u bij deze keuze door een compleet overzicht te geven van het aanbod, zo kunt u eenvoudig uitvaartverzekeringen vergelijken. Door uw gegevens en wensen aan te geven in de tool worden de verzekeringen op volgorde van prijs gezet en kunt u de meest geschikte en goedkoopste opties met elkaar vergelijken.

Tips bij het vergelijken

Er zijn veel mogelijkheden voor een uitvaartverzekering met uiteenlopende vergoedingen. De meeste verzekeraars bieden een natura-pakketverzekering aan waarin alle standaarddiensten tot een bepaald bedrag zijn inbegrepen. Het kan hierbij wel voorkomen dat de verzekeraar zeggenschap heeft over de begraafplaats of dat bepaalde voorzieningen niet vergoed worden, wij raden u dus aan altijd de polisvoorwaarden van uw uitvaartverzekering te controleren zodat u zeker weet dat dit de juiste is. Vaak wordt met een natura-pakketverzekering maar een bepaald bedrag vergoed, als dit onvoldoende is voor uw situatie is het gebruikelijk een hoger naturabedrag of een bijkomende sommenverzekering af te sluiten. Hiermee voorkomt u onverwacht hoge kosten voor uw geliefden wanneer zij uw uitvaart regelen. Een andere mogelijkheid is dat u zelf spaart voor een uitvaart, dit is goedkoper dan sparen met een uitvaartverzekering maar biedt u geen enkele garanties als de uitvaart daadwerkelijk geregeld en betaald moet worden. Wij raden u dan ook aan goed te onderzoeken of dit voor u een mogelijkheid is.

Uitvaartverzekering kind

Wanneer u een natura-verzekering hebt betaalt de verzekeringsmaatschappij uw uitvaart tot het vooraf afgesproken bedrag. Verzekeraars verschillen onderling met betrekking tot welke zaken onder de dekking vallen. Bepaalde essentiële zaken zoals grafrecht worden niet altijd vergoed vanuit het verzekerde bedrag. Laat u daarom goed inlichten wat precies onder uw dekking valt (en vooral ook wat niet). Het is niet nodig een aparte uitvaartverzekering af te sluiten voor uw kind. Kinderen zijn tot hun achttiende levensjaar automatisch meeverzekerd met hun ouders. Dit geldt zelfs al van voordat het kind geboren is, namelijk vanaf de 20e week van de zwangerschap. Het is meestal niet zo dat u aan de verzekeraar hoeft mede te delen dat u zwanger bent. Uw ongeboren baby is automatisch meeverzekerd vanaf de 20e week.

Uitvaartspaarrekening

In plaats van een natura-verzekering kunt u ook kiezen voor een kapitaalrekening, waarbij het door u verzekerde bedrag wordt uitgekeerd aan de nabestaanden. De taak is dan vervolgens aan hen om de begrafenis te regelen. In principe is een kapitaalrekening een soort spaarrekening die voor u wordt bijgehouden door de verzekeraar, en die wordt uitgekeerd na uw overlijden. Er zijn meer kosten aan verbonden dan aan een gewone spaarrekening, maar aan het opzetten van een rekening voor dergelijke doeleinden bij een bank zitten behoorlijk wat haken en ogen. Het is daarom raadzaam goed na te gaan welk beleid de bank voert met betrekking tot overlijden, en wat op uw situatie van toepassing is. In principe is het via de wet mogelijk om een spaarrekening af te sluiten die bij geval van overlijden uitkeert aan een nabestaande. Helaas is dit vooralsnog bij geen enkele Nederlandse bank mogelijk.

Overlijdensrisicoverzekering afsluiten

Een uitvaartverzekering dekt in de regel puur de kosten van de uitvaart. Hierbij spreekt u vaak op voorhand af of u een begrafenis of een crematie wil, en hoe groot de ceremonie zal worden. Een uitvaartverzekering is een soort overlijdensrisicoverzekering, hij is bedoeld om te voorkomen dat nabestaanden met grote kosten komen te zitten in geval van overlijden. Een uitvaart is echter niet de enige mogelijke kostenpost wanneer een naaste wegvalt. Als bijvoorbeeld de kostwinner van een gezin komt te overlijden, kan dit grote financiële problemen opleveren voor de achterblijver. Dit geldt eveneens voor bedrijven wanneer één van de eigenaren wegvalt. Indien u zich wil indekken voor dergelijke scenario's, kunt u een overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Dit zijn vaak tijdelijke rekeningen, waarmee u tegen een bepaalde premie uzelf verzekert voor kosten bij uw overlijden in een bepaalde tijdsperiode, bijvoorbeeld tussen nu en 30 jaar. De overlijdensrisicoverzekering verschilt hierin van de uitvaartverzekering, die vaak een lagere premie heeft en waarvoor u uw gehele leven betaalt. Uitvaartverzekering afkopen Hebt u een uitvaartverzekering gevonden die beter past bij uw wensen dan uw huidige verzekering, dan kunt u de lopende verzekering altijd afkopen. Vaak zijn hier wel enige restricties aan verbonden. Zo moet u meestal al enkele jaren verzekerd zijn en geen betalingsachterstanden hebben. In de regel krijgt u ook niet het volledige bedrag terug, maar slechts een percentage hiervan. Dit percentage is bovendien afhankelijk van de hoogte van uw premie, en hoe lang uw verzekering al loopt. Hoe langer u verzekerd bent, hoe hoger het percentage dat u terugkrijgt. Bovendien krijgt u meer terug wanneer u de premies hebt voldaan door middel van een koopsom, oftewel wanneer u alle premies in één keer hebt voldaan.