deallesvergelijker.nl

De positie van KPN bij vaste telefonie neemt af

KPN is al lange tijd de "koning" van de vaste telefonie. Inmiddels begint de populaire telefonie provider echter terrein te verliezen als provider van vaste telefonie bij Nederlandse bedrijven met minimaal vijftig medewerkers. De afgelopen jaren is het marktaandel van KPN gestaag teruggelopen, namelijk van maar liefst 68% in 2012 naar 'slechts' 51% in 2016.

Breedbandwinkel

https://www.hollandsnieuwe.nl/

Informatie over de cijfers van KPN kwam recent naar voren uit een onderzoek van Computer Profile. De resultaten van het onderzoek zijn gebaseerd op gesprekken dat Computer Profile hield over de inschakeling van providers voor telefonie met ongeveer drieduizend it-functionarissen van Nederlandse bedrijfsvestigingen met vijftig of meer medewerkers.

Ondanks dat het marktaandeel van KPN flink gedaald is, staat deze provider nog steeds ver bovenaan. Ruim de helft van de Nederlandse bedrijven met minimaal vijftig medewerkers gebruikt KPN als provider voor vaste telefonie. Het bedrijf haalt het belangrijkste en hoogste aandeel uit het segment multinationals, oftewel bedrijven met minimaal 2500 medewerkers of bedrijven die onderdeel zijn van een bedrijf uit de Fortune Global 500 of Forbes Global 2000. De nummer twee provider in vaste telefonie bij bedrijfsvestigingen met vijftig of meer werknemers is Tele2 met een huidig aandeel van 16%.

Online

Inboedelverzekering_afbeelding_728x90

https://www.gsmwijzer.nl/smartphone/apple/iphone-8

 

Echt-alles-in-1

 

 

 

Ga terug naar ons nieuws overzicht