deallesvergelijker.nl

Wel of geen tandartsverzekering

De tandartsverzekering is in Nederland de meest gekozen aanvullende verzekering. Veel mensen zijn bang dat er onverwacht iets vervelends met hun gebit gebeurt. Daarom willen zij zich vaak verzekeren tegen eventuele schade en problemen met hun gebit. Soms is een tandartsverzekering echter niet per se nodig of niet de ideale keuze in een specifieke situatie. Maar wanneer is het afsluiten tandartsverzekering nou wel verstandig , en in welke gevallen is deze vorm van verzekeren misschien toch overbodig?

Tandartszorg vaak buiten basisverzekering

In de meeste gevallen valt tandartszorg buiten de basisverzekering. In het geval van de basisverzekering worden alleen ernstige aandoeningen aan uw mond of gebit vergoed. Heeft u geen aanvullende tandartsverzekering? Dan zult u overige problemen met het gebit dus zelf moeten betalen. Wanneer u een goed gebit heeft en geen problemen verwacht, dan kunt u er voor kiezen om geen extra verzekering voor de tandarts af te sluiten en in plaats daarvan bijvoorbeeld wat geld te sparen. Dit gespaarde geld kunt u aan de kant leggen voor het geval dat er mogelijk wel een probleem optreedt. Hierdoor kunt u vaak geld besparen en uiteindelijk een lager bedrag aan de tandarts uitgeven.

Tandartsverzekering niet altijd voordelig

Het nadeel van geen tandartsverzekering afsluiten is dat u geen verzekering heeft als er onverwacht toch iets met het gebit gebeurt op een moment dat dit niet goed uit komt. Wanneer u minder geld gespaard hebt dan wat u op dat moment nodig heeft voor een tandartsbehandeling, dank kan dit voor nare verrassingen zorgen. Ook kunnen de kosten van een behandeling hoog oplopen als deze niet (gedeeltelijk) vergoed wordt. Verwacht u hoge tandartskosten of wilt u zeker weten dat u niet voor een probleem komt te staan bij een onvoorzien incident, dan is het slim om toch een aanvullende tandartsverzekering af te sluiten</a.

Ga terug naar ons nieuws overzicht