deallesvergelijker.nl

Collectieve zorgverzekering via werk vaak niet voordeliger

Veel mensen sluiten via hun baas een collectieve zorgverzekering af. In Nederland hebben momenteel ongeveer 6,2 miljoen Nederlanders een collectieve zorgverzekering via hun werkgever, sportvereniging of andere organisaties. De verzekerde ontvangt dan een korting op de basisverzekering van maximaal 10% en aanvullende verzekering van maximaal 20%. De verzekerdere denkt hierdoor vaak dat een collectieve zorgverzekering afsluiten het goedkoopst is, en minder geld kost dan een gewone zorgverzekering. Dit blijkt nu echter niet zo te zijn.

Dankzij de kortingen die men krijgt bij een collectieve zorverzekering denken veel mensen dat deze verzekering goedkoper is. Het is echter zo dat met name de aanvullende verzekeringen die u via uw werkgever afsluit vaak helemaal niet bij de zorg die u individueel nodig hebt aansluiten. De collectieve zorgverzekering verzekert u bijvoorbeeld ook altijd voor zaken als kraamzorg, alternatieve geneeswijzen en reisvaccinaties. Dit zijn echter behandelingen en vormen van zorg die lang niet iedereen nodig heeft. Hierdoor betaalt u in veel gevallen dus voor iets wat u helemaal niet gebruikt, en kunt u uiteindelijk dus teveel betalen.

Ook de consumentenbond geeft aan dat mensen beter zelf hun verzekering kunnen uitkiezen en deze op hun eigen wensen aan te laten sluiten. Wanneer u goed bedenkt welke zorg u nodig hebt en welke verzekeraar bij uw wensen aansluit, dan hoeft u vaak een veel minder groot bedrag te betalen. Daarom is het raadzaam om voor het definitief afsluiten van een zorgverzekering de verschillende mogelijkheden goed met elkaar te vergelijken en vervolgens uit deze informatie de beste optie te kiezen.

Ga terug naar ons nieuws overzicht