deallesvergelijker.nl

Zorgverzekering vergelijken: een aanvullend pakket vaak onnodig

De maand december staat weer voor de deur, wat betekent dat er weer tijdelijk overgestapt worden van zorgverzekeraar. Om die reden vergelijken veel Nederlanders tot 31 de verschillende premies en dekkingen van de verscheidene zorgverzekeraars. Op die manier wordt naar de meest voordelige opties gezocht, maar ook naar dekkingen die het best op de eisen van de verzekerde aansluiten. Ook wordt tijdens het vergelijken van de verschillen de mogelijkheden gekeken naar de kosten en het nut van aanvullende verzekeringen. Want heeft u deze eigenlijk wel echt nodig?

De populairste aanvullende verzekering is waarschijnlijk de tandartsverzekering. Veel mensen denken deze hard nodig te hebben, maar wanneer u slechts twee keer per jaar ter controle naar de tandarts gaat kan dit een onnodige en bovendien dure toevoeging zijn aan uw zorgverzekering. Vaak loont het om de rekeningen van deze afspraken zelf te betalen en geen aanvullende verzekering te nemen. Deze verzekeringen zijn vaak namelijk duurder dan die twee consulten per jaar bij de tandarts. U bespaart dan dus geld door geen aanvullende verzekering af te sluiten. Ook dekt de basisverzekering veel andere behandelingen en afspraken, waardoor het onnodig kan zijn om een extra verzekering af te sluiten. Controleer daarom altijd goed wat er nou precies door uw verzekeraar gedekt wordt.

Verder is het zo dat veel zorgverzekeraars pakketten aanbieden die op het eerste gezicht erg voordelig lijken, maar uiteidnelijk toch onnodig duur blijken te zijn.  In deze pakketten zit ook vaak de dekking voor verschillende vormen van zorg waar u helemaal geen gebruik van maakt.  In zo’n geval is het dus niet logisch om voor een duur pakket te kiezen. Om te voorkomen dat u teveel betaalt is het dus slim om de verschillende mogelijkheden goed met elkaar te vergelijken en zo tot de beste keuze te komen.

Ga terug naar ons nieuws overzicht