deallesvergelijker.nl

Wat is een ongevallen-inzittendenverzekering

Een autoverzekering kunt u bij veel aanbieders aanvullend verzekeren met een extra ongevallen-inzittendenverzekering. Met een ongevallen-inzittendenverzekering kunt u een vast bedrag uitbetaald krijgen wanneer bij een ongeval met de auto blijvende invaliditeit veroorzaakt wordt of inzittenden zelfs komen te overlijden. Dit geldt zowel voor u als bestuurder en voor de medepassagiers die op dat moment in de auto zitten.

 

Het bedrag dat door de verzekeraard word uitgebetaald is geheel afhankelijk van deze verzekeraar. Wanneer inzittenden komen te overlijden of met blijvende invaliditeit te maken krijgen, dan krijgt u een vooraf vastgesteld bedrag uitbetaald. Bij het overlijden krijgen de nabestaanden dit bedrag uitbetaald. Deze uitbetaling is dus niet afhankelijk van de werkelijk geleden schade, en staat al vast wanneer u de verzekering afsluit, en de werkelijke schade kan hoger liggen dan het vastgestelde bedrag.

Veel mensen vragen zich af of een inzittenden verzekering eigenlijk wel nodig is. Met een inzittendenverzekering zijn de passagiers tegen mogelijke schade verzekerd, maar de passagiers zijn dit ook al met de gewone WA-autoverzekering. Het verschil is dat de uitbetaling bij een inzittendenverzekering vaak sneller verloopt. Met een WA-verzekering wordt diezelfde schade vergoed, maar kan het wat langer duren. Verzekeraars willen dan vaak namelijk eerst goed uitzoeken wie er schuld had aan het ongeval, maar ook dan wordt alle schade gewoon vergoed. Loopt u zelf schade op tijdens een ongeval? Als passagier kunt u sowieso de letselschade al vergoed krijgen bij de WA-verzekering van de schuldige partij.

Ga terug naar ons nieuws overzicht