deallesvergelijker.nl

Sterke groei digitale televisie

Het aantal huishoudens in Nederland dat toegang heeft tot digitale tv is de laatste tijd flink gestegen. Uit het ‘trendrapport TV in Nederland 2015’ van de Stichting Kijkonderzoek is gebleken dat dit aantal is gestegen van 84% in 2014 naar 87% in 2015. Hiervoor lag dit percentage op 71% in 2011, 76% in 2012 en 82% in 2013. Verwacht wordt dat getal in 2016 nog hoger zal liggen.

Steeds meer mensen maken dus gebruik van digitale tv. Ook het aantal huishoudens met connected TV blijft toenemen. De laatste cijfers uit de Media Standaard Survey laten zien dat 31% van de huishoudens de beschikking heeft over deze moderne vorm van televisie kijken. Daarnaast stijgt percentage van Nederlandse huishoudens met een televisie met directe toegang tot het internet van 22% naar maar liefst 31%. De zogeheten Smart TV’s worden steeds populairder.

De veranderingen vinden niet alleen plaats op het gebied van digitale televisie. Ook het aantal mensen van 13 jaar of ouder met een smartphone of tablet stijgt aanzienlijk. Het aantal Nederlanders van 13 jaar of ouder met smartphone bedraagt maar liefst 75% en met een tablets 57%. In beide gevallen is dit getal dus flink omhoog gegaan. De Nederlandse huishoudens die over een harddiskrecorder beschikken ligt nu op 38%.

Ga terug naar ons nieuws overzicht