deallesvergelijker.nl

Nederlanders maken weinig gebruik van roaming in het buitenland

De bekende provider Tele2 heeft recent een onderzoek gepubliceerd over het mobiele internet verbruik van Nederlanders in het buitenland. De provider wilde door middel van dit onderzoek te weten komen of Nederlanders in het buitenland ook gebruik blijven maken van internet, aangezien het dataverbruik binnen Nederland elk jaar toegenomen is sinds de komst van 4G. De uitkomst bleek anders dan verwacht.

Sinds 30 april van 2016 zijn de kosten van roaming in de EU flink verlaagt. Dit werd providers verplicht door de Europese Unie. Voor die tijd konden de kosten van roaming namelijk ontzettend hoog oplopen, en op deze manier moet dit verholpen worden. Uit het onderzoek van Tele2 blijkt echter dat meer Nederlanders hun internet op de telefoon in het buitenland uitzetten en weinig tot niet gebruik maken van roaming.

Steeds meer Nederlanders internetten in het buitenland liever door middel van gratis wifi, die zij bijvoorbeeld in hotels of openbare gelegenheden verkrijgen. Op die manier hopen zij kosten te besparen en hun telefoonrekening zo laag mogelijk te houden. Uit het onderzoek van Tele2 kwam naar voren dat in ieder geval 6 op de 10 Nederlanders hun internet uitzetten wanneer zij zich in het buitenland bevinden.

Ga terug naar ons nieuws overzicht