deallesvergelijker.nl

Zomervakantie! Wat moet ik niet vergeten?

De zomervakantie komt er weer aan en de meeste vakanties zijn al geboekt. Veel Nederlanders vertrekken naar een mooie locatie in het binnen- of buitenland met een auto, caravan of camper. Maar het komt vaak voor dat vakantiegangers onderverzekerd of soms zelfs dubbel verzekerd zijn voor schade tijdens hun reis. Daarom hebben we voor u op een rijtje gezet welke verzekeringen van belang zijn en waar u verder op moet letten als u met een eigen voertuig op reis gaat.

Reisverzekeringen

De meeste vakantiegangers die in Nederland blijven zullen geen reisverzekering afsluiten. Medische kosten vallen onder de zorgverzekering en u bent bij een noodgeval binnen een paar uur weer thuis. Maar uw bagage en eventuele kampeeruitrusting zijn dan niet verzekerd dus wanneer u dure spullen meeneemt kan het verstandig zijn toch een reisverzekering af te sluiten. Hierbij moet u vooral letten op de waarde van uw bagage en uitrusting zodat u een verzekering met voldoende dekking afsluit. Wanneer u naar het buitenland gaat is een reisverzekering altijd aangeraden. Er zijn verschillende aanbieders die aparte verzekeringen hebben voor het reizen binnen en buiten Europa. Controleer dus eerst of uw vakantiebestemming onder de gewenste reisverzekering valt! Bekijk vervolgens welke buitenlanddekking u al heeft vanuit uw huidige zorg- en autoverzekering zodat u niet onnodig dubbele verzekeringen afsluit.

Met de auto naar het buitenland

Voor de auto, caravan of camper kunt u een reisverzekering of een aparte caravan- of camperverzekering afsluiten. Raadpleeg eerst uw huidige autoverzekering zodat u er zeker van bent dat u geen dubbele verzekering afsluit. Bepaal vervolgens welke dekking u nodig heeft en sluit deze ruim af zodat u bij schade niet voor verrassingen komt te staan. Naast een reisverzekering zijn er ook andere voorbereidingen die u moet treffen als u zelf naar uw bestemming rijdt. Het is altijd handig om de groene kaart van uw autoverzekering mee te nemen, dit is het bewijs dat u verzekerd bent en hier staan een aantal belangrijke telefoonnummers op. Ook moet u letten op de veiligheidseisen die elk land stelt, in sommige landen is het verplicht om een gevarendriehoek, veiligheidshesje en brandblusser te hebben. Als laatste is het belangrijk om te weten in welke landen een flitswaarschuwing op uw navigatiesysteem verboden is, dit kan namelijk een flinke boete opleveren. Ga je toch liever op vliegvakantie? Een vakantie iets verder van huis waarbij je niet zoveel hoeft te vliegen? Denk dan eens aan de Spaanse eilanden Mallora of Ibiza. Deze eilanden horen bij de Balearen en zijn voornamelijk in de periode april-oktober erg populair als vakantiebestemming. Het weer op Ibiza en Mallorca is perfect dan en voornamelijk Ibiza heeft heel veel te bieden, echt een aanrader!

Ga terug naar ons nieuws overzicht