deallesvergelijker.nl

Menzis biedt lage maandpremies

Menzis heeft drie verschillende soorten basisverzekering, de BudgetBewust, de ZorgVerzorgd en de Zorgzó, die alledrie met een extra voordelige maandpremie worden aangeboden. Met een maandbedrag van respectievelijk €68,75 - €84,25 en €88,25 staat Menzis hoog in de top 10 van goedkope verzekeringen, maar als tegenhanger is bij deze aanbiedingen het eigen risico verhoogd naar €500,-. Met een standaard eigen risico van €375,- is dit fors duurder. U betaalt u hier €125,- meer uit eigen zak voordat Menzis start met de vergoeding. Als u weinig zorg en/of medicijnen nodig denkt te hebben, of als het verhoogde eigen risico juist opweegt tegen de verlaagde maandpremie zou Menzis een goede keuze voor u kunnen zijn. Het is dus belangrijk om even te gaan zitten, het rekensommetje te maken en vervolgens goed te vergelijken.

Beperkt aantal zorgaanbieders

Bij de BudgetBewust en de ZorgVerzorgd is uw vrije keuze in zorgaanbieders aan banden gelegd. Bij de budgetpolis geldt dat voor 5 ziekenhuisbehandelingen en hulpmiddelen u minder keuze heeft in zorgaanbieders en bij de ZorgVerzorgd zijn er 35.000 zorgaanbieders voor u geselecteerd. Alleen de ZorgZó biedt volledige keuzevrijheid. Ook hier is het van belang dat u zo goed mogelijk probeert in te schatten welke vorm van zorg u nodig gaat hebben en waar.

Tot slot: de aanvullende verzekeringVeel mensen sluiten een aanvullende verzekering af. Ook hier is het devies: bereken zorgvuldig waar u de aanvullende verzekering voor nodig denkt te hebben en of de verhoogde maandpremie niet hoger is dan het bedrag dat u vergoed wilt hebben. Naast de drie typen basisverzekering biedt Menzis zes verschillende typen aanvullende verzekeringen: bij de budgetverzekering horen twee budgetvarianten, bij de overige twee drie varianten en dan is er tot slot een jongerenvariant die bedoeld is voor jongeren tussen de 18 en 30 jaar.

Ga terug naar ons nieuws overzicht