deallesvergelijker.nl

Mobiele markt krimpt

Veel mobiele aanbieders in Nederland hebben hun totale omzet in het eerste kwartaal aardig zien afnemen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De Nederlandse markt voor mobiele diensten is in het eerste kwartaal van dit jaar met maar liefst 3 procent gekrompen naar 1,11 miljard euro. Dit komt naar voren uit een onderzoek van Telecompaper dat vandaag is gepubliceerd.

Allekabels.nl - Home

Marktleider KPN wist de opbrengsten in tegenstelling tot verschillende concurrenten wel verder op te voeren. KPN wist in de periode waarover het onderzoek uitgevoerd is de mobiele omzet met wel 2,3 procent op te voeren. Ook Tele2 is gegroeid. Deze aanbieder blijft desondanks echter wel de kleinste aanbieder in mobiele abonnementen. Bij T-Mobile liepen de opbrengsten met het hoge aantal van maar liefst 9,4 procent terug, en bij Vodafone werd er ongeveer 5,8 procent minder omzet gedraaid.

Volgens Telecompaper ligt de sterke daling in mobiele abonnementen voor een groot deel aan de groei in concurrentie. Steeds meer aanbieders gaan de strijd met elkaar aan wat betreft de soorten abonnementen zij aanbieden en voor welke prijzen, en de consument heeft hierdoor erg veel keuze. Telecompaper gaat er vanuit dat aan de omzetdaling voor mobiele aanbieders voorlopig geen einde komt. Verder is het zo dat mobiele telefonie steeds vaker deel uitmaakt van een totaalpakket met vaste telefonie, internet en televisie. Hierdoor worden er minder aparte abonnementen voor de mobiele telefoon afgesloten.

Ga terug naar ons nieuws overzicht