deallesvergelijker.nl

Zonnepanelen zijn niet automatisch verzekerd

Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om te investeren in zonnepanelen op hun dak. Zonnepanelen zijn namelijk beter voor het milieu, en daarnaast op de lange duur ook voor de portemonnee! De investering in zonnepanelen is echter geen goedkope, en dit kan al snel een paar duizend euro kosten. Dan wilt u uw dure panelen natuurlijk wel goed verzekeren tegen schade bij storm of hagel, maar ook tegen zaken als bijvoorbeeld diefstal. Maar hoe gaat dit in zijn werk? En zijn zonnepanelen eigenlijk automatisch meeverzekerd in de opstalverzekering?

Niet elke verzekeraar heeft standaard zonnepanelen gedekt in de opstalverzekering. En wanneer de zonnepanelen wel gedekt worden, dan zijn er strenge regels aan verbonden. Wanneer de zonnepanelen aan de eigen woning zijn vastgemaakt, vallen ze in de regel onder de opstalverzekering omdat ze bij het onroerend goed horen. Soms kan het echter wel zo zijn dat de manier van montage van invloed is op de dekking. Een verschil van vastklikken of vastschroeven kan een verandering in de dekking veroorzaken, waardoor u niet altijd op dezelfde manier verzekerd bent. Daarom is het raadzaam om goed de polis door te lezen zodat u niet voor nare verrassingen komt te staan. 

Heeft u zonnepanelen op een plat dak? Opnieuw is het belangrijk om goed in te gaten te houden hoe de zonnepanelen nou eigenlijk bevestigd zijn. Zijn de panelen niet 'aard– en nagelvast' verankerd en staan de panelen 'los' op een plat dak? Dan kan het zo zijn dat eventuele schade aan de panelen niet vergoed wordt. Bovendien kan het voor dieven gemakkelijk zijn om de panelen te stelen.

 

Ga terug naar ons nieuws overzicht