deallesvergelijker.nl

Doorlopende of kortlopende reisverzekering?

Bijna iedereen in Nederland gaat wel eens op vakantie. Of we nou lekker aan het strand gaan liggen in Spanje of iets van de plaatselijke cultuur willen zien in een interessante stad, we gaan er allemaal soms graag even tussenuit. Maar soms kan er iets gebeuren waardoor u de reis moet annuleren of waardoor de reis in het water dreigt te lopen. In zulke situaties is het fijn als u een reisverzekering afgesloten heeft. U heeft de keuze tussen twee soorten verzekeringen, afhankelijk van hoe vaak u op reis gaat. Maar wanner sluit u nou een doorlopende verzekering af?

Kortlopende reisverzekering soms goedkoper

Bij een kortlopende reisverzekering betaalt u per dag dat u op reis gaat. Hoe langer de reis duurt, hoe duurder de verzekering zal zijn. Gaat u niet vaker dan één keer per jaar op reis, en betreft het slechts een korte vakantie? Dan zal een kortlopende verzekering waarschijnlijk voldoende zijn. Een doorlopende reisverzekering betaalt u daarentegen één keer per jaar. De verzekering is dan het hele jaar geldig, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. U betaalt dus een vast bedrag dat niet afhankelijk is van het aantal vakantiedagen.

Voordelen doorlopende reisverzekering

Wanneer u vaker dan slechts één keer per jaar op vakantie gaat kan een doorlopende verzekering al snel goedkoper zijn, vooral wanneer u huishouden uit meerdere personen bestaat. Dit kan een vakantie van een paar weken in een ver zonnig land zijn, maar bijvoorbeeld ook een weekendje wintersport of een korte stedentrip. Daarnaast is een voordeel van een doorlopende reisverzekering dat u hier geen rekening meer mee hoeft te houden als u weer op reis gaat. De verzekering is tenslotte al geregeld en vast gelegd.

Reis Doorlopend 728x90 _affiliate_ _sell_ _doorlopende reis_ 

500x500 Reis

Ga terug naar ons nieuws overzicht