deallesvergelijker.nl

Buitenland op reis: reisverzekering of aanvullende zorgverzekering afsluiten

Wanneer u op reis of op vakantie gaat in het buitenland, dan kan het gebeuren dat er tijdens de reis iets gebeurt waardoor u ter plekke zorg nodig heeft. Over het algemeen vergoedt de zorgverzekeraar het wanneer een Nederlander zorg nodig heeft in het buitenland. Deze vergoeding is echter altijd op basis van de tarieven voor de zorg die in Nederland gelden. Maar wat kunt u nou het beste doen wanneer de zorg in het buitenland duurder is dan in Nederland?

Er zijn twee mogelijkheden waar u uit kunt kiezen. U kunt een reisverzekering met medische dekking in het buitenland afsluiten of gebruik maken van een aanvullende zorgverzekering bij de gewone zorgverzekering. Uit onderzoek is gebleken dat het over het algemeen beter en vaak ook voordeliger is om voor deze gevallen een reisverzekering af te sluiten. Wanneer u een reisverzekering met aanvullende dekking voor medische kosten afsluit, dan worden ook de kosten voor de zorg die hoger liggen dan in Nederland voor u vergoed. Ook het eigen risico wordt hier in meegenomen.

Aanvullende verzekering

Een aanvullende zorgverzekering dekt ook kosten voor spoedeisende hulp in het buitenland, maar in dit geval krijgt u wel te maken met het eigen risico. Het eigen risico geldt hier namelijk wel. Gaat u op reis naar een land waar vaccinaties nodig zijn? Dan kan een aanvullende zorgverzekering wel een uitkomst voor u zijn. Vaccinaties en malariapillen worden in de meeste gevallen wel gedekt bij deze vorm van verzekeren. Dit verschilt echter per zorgverzekeraar, dus controleer dit wel voordat u een keuze maakt.

Ga terug naar ons nieuws overzicht