deallesvergelijker.nl

Mobiel internet via 3G netwerken minder populair

Het gebruik van mobiel internet via een 3G-netwerk begint te dalen. Dit komt doordat steeds meer mensen overstappen op een 4G-netwerk. Met de komst van de snellere 4G-netwerken, lijken de 3G-netwerken namelijk een beetje overbodig te zijn geworden.

Nederland is inmiddels natuurlijk al een tijdje voorzien van diverse landelijk dekkende 4G netwerken, maar het is voor het eerst dat er zo’n duidelijke daling is in het gebruik van 3G-netwerken. Inmiddels is het aantal 4G-netwerken vele malen groter dan het aantal 3G-netwerken. Verwacht wordt dat de veranderingen van dit kwartaal het begin zijn van nog verdere dalingen in het gebruik van 3G-netwerken in Nederland.

Op dit moment hebben toch nog een aantal mensen in Nederland een oudere telefoon die het 4G-netwerk nog niet ondersteunt. Om die reden zal het 3G-netwerk voorlopig nog even niet verdwijnen. Nederlandse providers hebben voorlopig nog geen plannen voor het uit de lucht halen van hun 3G-netwerken. Wanneer deze oude telefoons niet meer in gebruik zijn, dan is het echter zeer waarschijnlijk dat er definitief naar het snellere en nieuwere netwerk overgestapt wordt.  Verder zal de komende tijd de capaciteit van de netwerken waarschijnlijk steeds kleiner worden.

0.2 SG j5 500 x 500 1. 500x500 1 Huawei p8

 

Tele2 zakelijk Image Banner 300 x 250

Ga terug naar ons nieuws overzicht