deallesvergelijker.nl

Fraude bij verzekering wordt strenger bestraft

Mensen die fraude plegen met betrekking op hun verzekering worden in de toekomst strenger gestraft. Word u nu betrapt op fraude met een verzekering? Dan kunt u vanaf nu een boete van meer dan 500 euro verwachten. Wie de verzekeraar oplicht, krijgt vanaf nu namelijk direct een rekening van € 532 opgestuurd. 

Eerder werd er voor verzekeraars al regelmatig aangifte van fraude gedaan met betrekking tot de grotere fraudezaken. Nu kunnen de fraudeurs dus ook daadwerkelijk een flinke boete verwachten. Op die manier hoeft de verzekeraar niet voor de verloren kosten op te draaien, maar moet de fraudeur deze voor zijn of haar rekening nemen.

Naast de boete moet iemand die fraude pleegt bij de verzekering ook de teveel ontvangen schade-uitkering terugbetalen. Dit bedrag komt dus nog bij de boete op. Zo kunnen de kosten voor een dergelijke boete aardig hoop oplopen. Een ander gevolg van het plegen van fraude is dat de fraudeurs in vervolg worden geregistreerd. Een nieuwe verzekering afsluiten bij een andere verzekeraar wordt op die manier namelijk vrijwel onmogelijk gemaakt.

Ga terug naar ons nieuws overzicht