deallesvergelijker.nl

Aansprakelijkheidsverzekering voor hondenbezitters

Het Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht vindt dat alle hondenbezitters een WA-verzekering moeten afsluiten. Met een WA-verzekering zijn hondenbezitters verzekerd voor de schade die hun hond aanricht bij anderen. Het gaat hier niet om een aparte verzekering die extra afgesloten moet worden, maar een gewone aansprakelijkheidsverzekering.

Het gebeurt nog wel eens dat honden schade veroorzaken. Ook komen er jaarlijks aardig wat bijtincidenten voor. Wanneer de hondenbezitter een aansprakelijkheidsverzekering heeft afgesloten is er niets aan de hand en wordt de schade vergoed. Als een hond schade bij een ander veroorzaakt, dan kan degene met schade dat melden op uw aansprakelijkheidsverzekering. Maar is de hondenbezitter niet verzekerd, dan wordt het lastiger. Het gevolg is vaak dat bij een incident met een hond het slachtoffer dan voor de kosten op mag draaien. Om die reden ziet het Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht graag dat het voor hondenbezitters een verplichting wordt om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Het bureau heeft regelmatig te maken met personen die verwond zijn door toedoen van de hond van een iemand anders, en geeft aan dat de kosten voor zo’n verzekering vaak niet hoger oplopen dan slechts 4 euro per maand.

Deze specifieke verzekering geeft geen vergoeding bij schade aan uw eigen spullen. Wanneer het dier met uw toestemming in een woning verblijft en dan iets kapot maakt, dan wordt dit vaak niet gedekt, ook niet bij een inboedelverzekering. Ook bij iemand anders geldt dat wanneer er toestemming gegeven is, er niks vergoed wordt. Zelf

Ga terug naar ons nieuws overzicht