deallesvergelijker.nl

Kleine stijging zorgpremie in 2017

De basispremie voor de zorgverzekering in 2017 stijgt slechts minimaal. Deze informatie kwam naar voren uit de Prinsjesdagstukken die het AD ingezien heeft. De basispremie is een richtlijn voor verzekeraars, en op basis van deze premie bepalen de verzekeraars wat de klant uiteindelijk gaat betalen. Dit  wordt uiterlijk in november vastgesteld.

Zorgverzekeraars mogen zelf de exacte hoogte van de basispremie bepalen, maar de overheid schat in dat de basispremie voor de zorgverzekering van 2017 ongeveer €103,- per maand wordt. Dit is vergelijkbaar met de premie in 2012. In dat jaar lag de hoogte van de basispremie namelijk één euro lager, op €102. Op dit moment staat de gemiddelde zorgpremie op ongeveer € 100 per maand. De toename bedraagt dus ongeveer € 3. Wel wil minister Schippers vermelden dat u voor de huidige premie meer zorg, maar ook betere zorg krijgt. Ook de maximale zorgtoeslag zal in 2017 licht gaan stijgen. Volgens het AD gaat het om een stijging van ongeveer € 2,- per maand. 

De stijging van de zorgpremie lijkt mee te vallen. Dit lijkt voornamelijk zo te zijn door eerdere maatregelen die de overheid heeft genomen. Zo mag het aantal behandelingen door ziekenhuizen, huisartsen en de geestelijke gezondheidszorg slechts beperkt groeien, en wordt er flink overrhandeld met fabrikanten over acceptabele prijzen voor dure medicijnen.

Ga terug naar ons nieuws overzicht