deallesvergelijker.nl

Vaak beperkte dekking reisverzekering

Mensen die op reis gaan en een reisverzekering afsluiten, die gaan er vaak vanuit dat daarmee alle zaken goed geregeld zijn. Vaak weten ze echter niet goed in welke gevallen zij nou wel verzekerd zijn, en in welke gevallen niet. Hierdoor kunnen zij al snel voor nare verrassingen komen te staan, aangezien niet altijd alles door de verzekering gedekt wordt en de voorwaarden voor een verzekering per verzekeraar verschillen. Vaak komt dit echter pas aan het licht zodra er iets mis gaat tijdens de vakantie. Maar als u dit wilt voorkomen, waar moet u dan eigenlijk op letten?

Om vervelende missverstanden is het slim om eerst goed te kijken naar wat er gedekt bij een verzekering, en naar wat er is uitgesloten. Soms staat er bijvoorbeeld in de polis dat een laptop wel verzekerd is, maar zijn hier vervolgens flink wat voorwaarden aan verbonden. Lees de voorwaarden van de verzekering daarom goed door en vul de verzekering bijvoorbeeld aan wanneer dit nodig is.

Ook kan het in sommige gevallen slim zijn om de verzekering niet geheel zelfstandig en online af te sluiten. Veel mensen doen dit wel, en vaak gaat het op deze manier ook goed, maar wanneer u deze zaken online afhandelt hebt u vaak namelijk niet goed de mogelijkheid om vragen te stellen of om meer informatie te vragen. Hierdoor kan er onduidelijkheid ontstaan of kan u geneigd zijn om een verzekering af te sluiten voordat u alles echt goed doorgelezen heeft.

Ga terug naar ons nieuws overzicht