deallesvergelijker.nl

Uitvaartverzekering in het buitenland

Wanneer u een uitvaartverzekering afgesloten hebt kan het soms onduidelijk zijn wat gelijk blijft of verandert wanneer u naar het buitenland emigreert of het land voor langere tijd verlaat. Waar heb je in zo’n situatie wel of geen recht op?

Wereldwijde dekking

In de meeste gevallen geven verzekeringmaatschappijen een wereldwijde dekking. Dit houdt in dat wanneer u in het buitenland bent u overal ter wereld verzekerd bent wanneer er iets gebeurt en u komt te overlijden. Dit betekent echt niet automatisch dat wanneer u naar het buitenland emigreert, u verzekerd bent. Deze regeling betreft namelijk vooral vakanties en zakenreizen. Of u wel of niet verzekerd bent wanneer u geëmigreerd bent is afhankelijk van de voorwaarden die in de polis beschreven staan. Deze kunnen verschillen per aanbieder en per afgesloten verzekering. Controleer dus altijd goed wat er in de polis staat.

Factoren die van invloed kunnen zijn

Ook kan het van invloed zijn of u een dekking in natura, een dekking in kapitaal of een combinatie van beide dekkingen heeft afgesproken met de verzekeraar. Sommige van deze dekkingen zijn namelijk niet geldig in het buitenland of in specifieke landen. In bepaalde gevallen kun je de verzekering ook afkopen. Het geld blijft dan blijft niet in het beheer van de verzekeraar tot het overlijden. Houd er wel rekening mee dat wanneer je er voor kiest om de verzekering af te kopen de actuele waarde over het algemeen lager is dan de ingelegde premie door kosten van de verzekeraar.

Ga terug naar ons nieuws overzicht