deallesvergelijker.nl

Reisverzekering bij vakanties in Nederland

Binnenkort staat de meivakantie weer voor de deur. Voor veel mensen is dit de perfecte tijd om er eens lekker op uit te trekken en een weekendje weg of op vakantie te gaan. Vaak wanneer mensen naar het buitenland vertrekken, dan is de reiziger voorzien van een reisverzekering. Maar is de reisverzekering ook gewoon geldig in Nederland?

Het antwoord op die vraag is: ja, de reisverzekering is ook in Nederland gewoon geldig. Met een reisverzekering verzekert u zich voor verschillende dingen, waaronder bijvoorbeeld de bagage die u mee op reis neemt of geneeskundige kosten. Sommige medische kosten worden vaak al in de zorgverzekering opgenomen, maar de bagage is dat niet. Als je bagage gestolen wordt of beschadigd raakt kunt u een beroep doen op uw reisverzekering, of de reis nou in het buitenland of in Nederland plaatsvindt.

Ook dekt de reisverzekering vaak de kosten voor eventuele schade aan de accommodatie, wanneer u bijvoorbeeld per ongeluk iets kapot maakt. Dit is wel zo handig, want dit valt namelijk niet onder de aansprakelijkheidsverzekering. Een aansprakelijksheidsverzekering sluit schade aan gehuurde spullen vrijwel altijd uit, waardoor deze dus niet vergoed wordt. Bij een reisverzekering is dit wel het geval. Maakt u onverwachte kosten, doordat iemand thuis bijvoorbeeld ernstig ziek is? Ook dit wordt vergoed.

Ga terug naar ons nieuws overzicht