deallesvergelijker.nl

Wanneer kun je autoverzekering opzeggen?

Wilt u overstappen naar een goedkopere autoverzekering, of wilt u een huidige verzekering beëindigen? Dat kan natuurlijk, maar vaak zorgt het voor veel vragen en onduidelijkheid. Wat komt er nou precies bij kijken? Wanneer u op zoek bent naar meer informatie over dit onderwerp, heeft u misschien wat aan de onderstaande informatie en tips over de verschillende situaties en mogelijkheden wat betreft dit onderwerp. Wanneer u wilt overstappen op een nieuwe verzekering, kunt u de huidige autoverzekering dagelijks met een opzegtermijn van 1 maand opzeggen, als uw autoverzekering voor de eerste maal is verlengd. Er geldt sinds enkele jaren namelijk altijd standaard een contracttermijn van één jaar bij verzekeraars die zijn aangesloten bij het Verbond van Verzekeraars. Verder moet de opzegging altijd schriftelijk gebeuren.

Auto verkopen, wat met de autoverzekering?

Gaat u de auto verkopen? Dan kunt u een autoverzekering tussentijds stopzetten door een kopie van het vrijwaringsbewijs naar de autoverzekeraar te sturen. Over het algemeen betekent dit dat de al betaalde premie teruggestort wordt en de polis beëindigd wordt. Het kan zijn dat hier administratiekosten aan verboden zijn, maar die is per verzekeraar verschillend.

Autoverzekering tussentijds opzeggen

Wanneer de verzekeraar tussentijds een premiestijging doorvoert of de polisvoorwaarden in u nadeel verandert, mag u de autoverzekering ook zonder opzegtermijn op zeggen. U kunt dan binnen 30 dagen de polis zonder problemen opzeggen. Wilt u flink besparen op uw premie, ga dan snel naar de autoverzekering vergelijker!

Ga terug naar ons nieuws overzicht