deallesvergelijker.nl

Verzekerd bij glasschade

Glasschade in een woning is iets wat iedereen kan overkomen. Misschien gaat er iets mis als buurtkinderen met een bal aan het spelen zijn, en in sommige gevallen kan het zelfs door heftige weersomstandigheden gebeuren. Glasschade is in ieder geval altijd erg vervelend. De kosten van het vervangen van een raam kunnen al snel hoog oplopen. In zo’n geval is het daarom wel zo fijn dat u goed verzekerd bent. Met een glasverzekering bent u in de meeste situaties verzekerd tegen de kosten die glasschade teweeg kan brengen.

Glasverzekering optie bij inboedel- of opstalverzekering

Een glasverzekering sluit je af bij je inboedelverzekering of opstalverzekering. Wanneer je de eigenaar van een woning bent, dan heb je een opstalverzekering nodig. Met een opstalverzekering bent u verzekerd tegen schade aan uw woning. Om zeker te weten dat deze verzekering ook de kosten van glasschade uitbetaalt verschilt per verzekeraar. Neem daarom goed de polis door. Er zijn verzekeraars die standaard een glasverzekering aanbieden binnen de opstalverzekering, maar soms moeten klanten deze los afsluiten. Hier betaalt u extra premie voor. Schade die ontstaat door brand, ontploffing of een inbraak valt binnen de dekking van je opstalverzekering.

Glasverzekering bij huurwoning

Heb je een huurwoning? Dan hoeft u geen opstalverzekering af te sluiten. Dan is de woning namelijk niet van u en is de verhuurder hier verantwoordelijk voor. Of de glasschade voor uw rekening of voor die van de verhuurder is kan echter verschillen. Om die reden is het ook mogelijk om bij je inboedelverzekering een glasverzekering af te sluiten. 

Ga terug naar ons nieuws overzicht