deallesvergelijker.nl

Geldt de verzekering bij een negatief reisadvies?

Wanneer u een vakantie geboekt hebt, dan verheugd u zich hier natuurlijk enorm op. Of u nou een tripje naar de zon of een actieve wintersportvakantie heeft geboekt; op vakantie gaan doen we allemaal graag. Soms kan het echter zo zijn dat uw bestemming een negatief reisadvies krijgt. Zo biedt de bekende reisorganisatie Corendon sinds kort opnieuw vakanties naar Tunesië aan, maar heeft het ministerie van Buitenlandse zaken voor dit land een negatief reisadvies afgegeven. Maar bent u eigenlijk wel verzekerd als u toch afreist naar het gebied met een negatief reisadvies?

Is het reisadvies voor uw eindbestemming code oranje of rood, en gaat u toch op reis ondanks het negatieve reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken? Dan geldt uw reisverzekering niet meer, en bent u tijdens deze vakantie dus niet verzekerd. Alleen zaken die losstaan van deze informatie worden verzekerd, zoals het kwijtraken van de bagage.

Heeft u een reis geboekt en bent u al op uw reisbestemming, maar wordt tijdens deze vakantie de situatie gewijzigd? Dan verschilt het per verzekering wat er gaat gebeuren. Om zeker te weten of u wel of niet verzekerd bent in zo'n geval is het dus raadzaam om de polis goed door te lezen.

 

Ga terug naar ons nieuws overzicht