deallesvergelijker.nl

Tandartskosten mogelijk terug in basisverzekering

Heeft u een aanvullende verzekering afgesloten bij uw gewone zorgverzekering om bijvoorbeeld tandartskosten vergoed te krijgen? Dit is binnenkort misschien niet meer nodig! Minister Schippers overweegt namelijk om de vergoeding van tandartskosten voor volwassenen te gaan betalen uit de basisverzekering. Hierdoor zou een aanvullende zorgverzekering met enkel deze reden dus overbodig worden.

Minister  Schippers heeft het Centraal Plan Bureau recent gevraagd wat het kost als de zorg voor het gebit uiteindelijk toch weer terug zou komen in de basisverzekering vanaf 2018. Zij hebben vervolgens berekend dat dit de overheid ongeveer 1,2 miljard euro zou gaan kosten. Voor kinderen tot 18 jaar geldt momenteel al dat tandartskosten vergoed worden uit de basisverzekering en dat hiervoor geen eigen risico telt. Het is vooralsnog echter wel zo dat volwassenen nu alleen een beroep op de basisverzekering kunnen doen bij specifieke kaak- en mondziekten. Minister Schippers ziet het graag gebeuren dat dezelfde regels voor volwassenen ingaan.

Het is nog niet zeker of de plannen van minister Schippers doorgaan. Gebeurt dit wel, dan wordt de aanvullende verzekering alsnog niet geheel overbodig. Je kunt via de aanvullende verzekering namelijk nog vergoedingen krijgen voor zaken als implantaten, kronen en bruggen.

Ga terug naar ons nieuws overzicht