deallesvergelijker.nl

Wel of geen vergoeding bij annuleren vakantie

In landen als Griekenland en Turkije is het de laatste tijd erg onrustig. Er heerst veel politieke onrust en veel mensen voelen zich er niet veilig. Daarom zetten steeds meer mensen vraagtekens bij deze landen als vakantiebestemming, en een gedeelte hiervan zou eigenlijk liever de al geboekte vakanties annuleren. Maar moet u in zo’n geval zelf voor de kosten opdraaien, of wordt dit voor u vergoed?

Vaak wanneer u een reis wilt annuleren omdat u bijvoorbeeld bang bent dat er iets zal gebeuren, dan moet u zelf voor de koste opdraaien en de onkosten dus zelf betalen. Het aantal redenen waarom een verzekeraar voor de kosten van een annulering opdraait is namelijk beperkt. De verzekeraar betaalt wanneer u bijvoorbeeld ernstig ziek wordt of als er een van uw naaste familieleden overlijdt. Wilt u in een bepaalde periode niet op reis, maar wilt u de vakantie ook niet afzeggen? In sommige gevallen kunt u de reisorganisatie vragen om de vakantie om te boeken naar een andere datum.

Geeft de rijksoverheid een negatief reisadvies voor een bepaalde bestemming, en raden zij af om naar een bepaalde plek te reizen? Dan kunt u de kosten vaak wel vergoed krijgen. De reisorganisatie moet dan echter wel aangesloten zijn bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. Het calamiteitenfonds geeft u dan namelijk het geld terug, en niet de verzekeraar.

Ga terug naar ons nieuws overzicht