deallesvergelijker.nl

Off piste gedekt bij reisverzekering?

Bij het afsluiten van een reisverzekering voor de wintersport vergeten veel mensen enkele belangrijke details die niet in iedere verzekering opgenomen worden. De dekking verschilt per verzekering, en off-piste sporten of andere gevaarlijke soorten wintersport worden lang niet altijd opgenomen in de polis. Enkel een wintersportdekking toevoegen aan de reisverzekering is daarom ook in veel gevallen niet voldoende. Om die reden is het verstandig om voordat u aan de reis begint goed te controleren of de verzekering dit soort zaken dekt, en zo niet, of u misschien niet over kunt stappen op een andere soort verzekering die dit wel doet.

Off-piste wordt steeds populairder

Off-piste sporten lijkt steeds populairder te worden. Veel wintersportliefhebbers die op zoek zijn naar avontuur gaan buiten de gemarkeerde pistes en lopen hierdoor een groot risico. Het dodental loopt op, en ook het aantal ongelukken stijgt. Wanneer u toch graag buiten de piste gaat, zorg dan dat de verzekering het dekt wanneer er kosten ontstaan voor bijvoorbeeld redding, medische behandelingen of opname in klinieken. Wanneer u niet verzekerd bent in het geval van een ongeval is de kans namelijk groot dat u veel moet betalen of dat de kosten bij uw nabestaanden op de mat komen te liggen, kosten die hoog op kunnen lopen. Om niet voor nare verrassingen komen te staan is het daarom verstandig om zeker te weten dat deze situaties in de verzekering opgenomen zijn.

Check de voorwaarden

Let ook op dat de voorwaarden wel duidelijk in de polis benoemd zijn. In sommige gevallen is off-piste namelijk wel verzekerd, maar zijn er enkele uitzonderingen waar deze verzekering niet geldig is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan genegeerde waarschuwingen of het nemen van een extreem hoog risico bij de wintersport. Vaak is het zo dat de schade vergoed wordt, zolang het gevaar niet bewust wordt opzocht of zolang het gebied waarin u gaat skiën of snowboarden niet toegankelijk is voor wintersport vakantiegangers.

Ga terug naar ons nieuws overzicht