deallesvergelijker.nl

Verschil opstalverzekering en inboedelverzekering

Moet u een opstalverzekering en/of een inboedelverzekering afsluiten, maar weet u niet precies wat hier mee bedoeld wordt en waar u precies aan moet denken? Dan vindt u hieronder meer informatie over beide soorten verzekeringen en welke in uw situatie het meest geschikt is.

Wat is een opstalverzekering?

Een opstalverzekering is een verzekering die schade aan de opstal dekt. Een opstalverzekering dekt eigenlijk alles wat aan uw huis vast zit. Dit kan de fundering van het huis zijn, maar bijvoorbeeld ook een ingebouwde koelkast. De verzekering beschermt u tegen financiële moeizaamheden bij schade door brand, waterschade, inbraak en storm aan het huis. Een opstalverzekering is verplicht voor iedereen die een koopwoning met een hypotheek heeft. Wanneer u in een huurwoning woont is het niet de taak van de huurder om de verzekering af te sluiten, maar die van de verhuurder.

Wat is een inboedelverzekering?

De inboedelverzekering omvat uw bezittingen in en rond uw huis. Denk bij de inboedel bijvoorbeeld aan meubels, kleding, fietsen, en gordijnen. In de meeste gevallen wordt ook de tuin meegerekend bij de inboedelverzekering. Ook kleine huisdieren worden in de verzekering opgenomen. Denk hierbij aan dieren als honden, katten en konijnen. Vee valt hier dus niet onder. Net als bij de opstalverzekering vergoedt een inboedelverzekering de schade aan uw bezittingen wanneer dit veroorzaakt is door brand, inbraak of storm.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de Inboedelverzekering of opstalverzekering ga dan snel naar de specifieke vergelijker. Hier kunt u snel en gemakkelijk zien welke verzekeraar voor u het meest geschikt is.

Ga terug naar ons nieuws overzicht