deallesvergelijker.nl

Een directe autoverzekering

Veel mensen sluiten bij het verzekeren van hun auto een directe autoverzekering af. Deze vorm van verzekeren wordt vaak ook wel een first party-verzekering genoemd. Dit is een autoverzekering waarbij de verzekerde niet zelf opdraait voor de kosten bij schade, maar waarbij de schade altijd vergoed wordt door de eigen verzekeraar. Dit klinkt ideaal, maar blijkt in veel gevallen toch helemaal niet in het voordeel van de verzekerde te zijn.

De Branchevereniging Nederlandse Letselschade Experts ziet ondanks dat de verzekering in theorie goed klinkt toch veel problemen in de directe autoverzekering. Zij zijn er namelijk bang voor dat verzekeraars de first party-verzekering introduceren om iets te doen aan hun grote verliezen, en een direct gevolg kan zijn dat verzekeraars een maximum gaan stellen aan de schadevergoeding.  Door de verliezen hebben verzekeraars het afgelopen half jaar ook de premies flink verhoogd. Dit kan vervelende gevolgen hebben voor slachtoffers van letselschade.

Het probleem voor de verzekerde is dat letselschade in het beginstadium vaak nog erg onduidelijk kan zijn. Op het moment van de schade is vaak niet meteen zichtbaar of voelbaar wat de lichamelijke gevolgen zijn, en ook is het moeilijk in te schatten hoe de letselschade zich later zal ontwikkelen.  Hierdoor is een snelle afhandeling van de situatie dan ook vooral in het belang van de verzekeraar, en absoluut niet voor het slachtoffer.

Ga terug naar ons nieuws overzicht