deallesvergelijker.nl

Wat krijgt u vergoed bij schade door storm?

Storm kan erg vervelend zijn, vooral wanneer het onvoorziene schade veroorzaakt. Helaas is dit vaker het geval dan wat men misschien zou verwachten. Vorig jaar hadden veel mensen bijvoorbeeld last van schade aan de inboedel, opstal en voertuigen dankzij de zware zomerstorm. Dat is natuurlijk super vervelend, en u wilt natuurlijk wel graag weten wat u in zo’n geval nou eigenlijk vergoed krijgt van de verzekeraar en hoe.

Wat is de schade?

Heeft u dankzij een storm schade aan spullen die los van het huis staan, zoals bijvoorbeeeld de zonwering, deschotelantenne of aan tuinmeubelen? Dan valt deze schade onder de inboedelverzekering. Wanneer de schade aangericht is aan spullen die niet los van het huis staan, zoals bijvoorbeeld een schutting, dan vergoedt de opstalverzekeraar over het algemeen de schade. Wel zijn hier enkele regels aan verbonden. Stond uw schutting op de erfgrens? Dan krijgt u waarschijnlijk de helft van de schade aan de schutting vergoed. In dit geval kan het zo zijn dat de buren de andere helft van de schade aan de schutting bij hun verzekering moeten claimen.

Hoe bent u verzekerd?

Ben u aan het genieten van een ontspannende vakantie, en wordt deze verstoord door een storm waardoor de tent is weggewaaid of beschadigd? Dan wordt dit over het algemeen gedekt door de reisverzekering. Het is dus altijd verstandig om tijdens een vakantie een reisverzekering af te sluiten. Heeft u deze niet afgesloten, dan worden kosten door de schade niet vergoed. Is de auto of caravan beschadigd door een storm? Dan valt dit onder de de auto- of caravanverzekering. Wanneer u te maken krijgt met voertuigschade bij huis dan is het geheel afhankelijk van de soort verzekering die u heeft afgesloten wat er voor u vergoed wordt door de verzekeraar. Een WA-verzekering biedt geen vergoeding bij stormschadeen Een beperkt cascoverzekering of all-riskverzekering doet dit wel. Neem voor de zekerheid altijd goed de voorwaarden in de polis door.

Ga terug naar ons nieuws overzicht