deallesvergelijker.nl

Autoverzekering afsluiten zonder rijbewijs mogelijk?

Niet iedereen die een auto in zijn of haar bezit heeft, heeft al een rijbewijs. Wanneer u geen rijbewijs heeft is het niet mogelijk om een autoverzekering af te sluiten. Wel kan het zo zijn dat u de auto toch wel graag wilt laten verzekeren. Wat kunt u dan doen, en wat zijn de verschillende mogelijkheden?

Neemt u momenteel rijlessen, maar heeft u al wel een auto? Dan kunt u de auto schorsen bij de RDW. Een schorsing duurt maximaal 1 jaar en geldt vanaf de datum dat u de schorsing aanmeldt tot en met dezelfde datum een jaar later. Na dat jaar loopt de schorsing automatisch af. Wanneer u hier voor kiest hoeft u de auto niet te laten verzekeren, maar moet u er wel rekening mee houden dat het voertuig niet de weg op mag. Ook kunt u er voor kiezen om de auto tijdelijk over te schrijven op de naam van iemand die wel een rijbewijs heeft. Wanneer uw rijexamen binnen twee weken gepland staat, dan kunt u bij een aantal verzekeraars wel alvast een voorlopige verzekering krijgen.

Is uw rijbewijs ingenomen? Dan mag u niet zelf in uw auto rijden, en voor een verzekering kunt u dan niet bij een reguliere verzekeraar terecht. Op het moment dat u uw rijbewijs weer terug krijgt is het in de meeste gevallen wel mogelijk om een verzekering bij een reguliere autoverzekeraar! af te sluiten zoals FBTO</a of Unive.

Ga terug naar ons nieuws overzicht