deallesvergelijker.nl

Gopro verzekeren tijdens uw reis?!

Wanneer u op reis gaat zijn er natuurlijk een aantal items die u absoluut mee wilt nemen. Een voorbeeld van zo’n item is een camera, want het is wel zo leuk om al die mooie herinneringen vast te leggen! Wanneer u op wintersport gaat is het bijvoorbeeld een echte "must" om een gopro camera mee te nemen. Dit kan voor spectaculaire beelden zorgen bij het snowboarden of skiën. Zo’n camera is vaak echter niet goedkoop. Maar dekt wel iedere verzekeraar de schade van foto apparatuur?

Film- en fotoapparatuur niet standaard verzekerd

Film en foto apparatuur is niet altijd bij een reisverzekering standaard verzekerd. Het is met die reden dan ook verstandig om vooraf de voorwaarden te controleren van de Reisverzekering of de foto apparatuur bij schade wordt vergoed door uw reisverzekeraar. Zo komt u niet voor vervelende verrassingen te staan. Gezien het feit dat een gopro vaak bij sport en outdoor activiteiten gebruikt wordt kan het nog wel eens gebeuren dat er iets mis gaat. Op zo’n moment wilt u natuurlijk wel dat de go-pro camera goed verzekerd is.

Eigen risico voor je reisverzekering

In de meeste gevallen bevat de verzekering voor gopro’s en soortgelijke apparatuur een gecombineerde dekking. Hieronder vallen dus bijvoorbeeld ook andere foto- en videoapparatuur en tablets. Vaak geldt voor de verzekering een eigen risico van 50 tot 100 euro. Is de schade 950 euro, dan zal de verzekeraar het verschil betalen. In sommige gevallen is het ook mogelijk om het eigen risico af te kopen. Dit verschilt echter per verzekeraar. Houd ook altijd rekening met uitsluitingen en beperkingen van verzeraars. Zo is fotoapparatuur tot een maximum verzekerd. Hier staat tegenover dat de premie, zoals bij Centraal beheer Achmea heel erg laag zijn.

Ga terug naar ons nieuws overzicht