deallesvergelijker.nl

Autoschade in het buitenland

Van op vakantie gaan houden we natuurlijk allemaal. Of u er nou voor kiest om de zon op te zoeken of bijvoorbeeld zin heeft in een actieve wintersport vakantie; tijdens een vakantie kunnen we even helemaal ontspannen. Al helemaal wanneer u met de auto op reis gaat, aangezien u dan zelf kunt kiezen waar u heen reist en wanneer. Maar tijdens zo’n vakantie zit u natuurlijk niet te wachten op schade aan de auto!

Loopt uw auto tijdens de vakantie schade op, en was dit niet uw eigen schuld? Dan is het belangrijk om erachter te komen wie de tegenpartij nou eigenlijk is en waar diegene verzekerd is zodat u de schade kunt verhalen. Daar stopt het echt niet; er gelden namelijk verschillende regels voor wanneer de schade wel of niet vergoed wordt.

Is uw auto WA of WA + Beperkt Casco verzekerd? Dan kan de verzekeraar de schade niet op de tegenpartij verhalen. Wanneer u ook geen rechtsbijstandverzekering hebt, dan moet u helemaal zelf voor de kosten opdraaien. Krijgt u de schade vergoed van de verzekeraar, maar kunnen de kosten van de schade niet worden verhaald op de tegenpartij? Dan verliest u vijf schadevrije jaren. Bent u zelf WA + Volledig Casco (allrisk) verzekerd en weet u wie de persoon die de schade heeft veroorzaakt is? Dan stuurt u het schadeformulier naar de verzekeraar. Die verhaalt de schade dan op de tegenpartij. Dit kan bijvoorbeeld ook met het kenteken van de andere auto.

Ga terug naar ons nieuws overzicht