deallesvergelijker.nl

Huurauto‘s vergelijken is de moeite waard

Een auto huren voor tijdens een vakantie kan ontzettend handig zijn, zeker als u van plan bent veel locaties te bezoeken. Er zijn tientallen internationale autoverhuurders waartussen een behoorlijk verschil zit. De meesten zullen een verhuurder bij het vliegveld kiezen maar ook in de steden zelf zijn veel goede verhuuropties. Daarom geven we u wat tips vanuit onze eigen ervaring zodat u eenvoudig de perfecte buitenlandse autoverhuurder kunt vinden.

De huurauto

De verhuurprijzen tussen verschillende aanbieders kunnen honderden euro‘s verschillen, door ze te vergelijken bent u dus altijd goedkoper uit. Vooraf boeken en betalen is altijd goedkoper dan dit ter plaatse doen, daarnaast kunt u zo in alle rust de autoverhuurders met elkaar vergelijken. Het is namelijk van belang dat u bij de boeking niet alleen kijkt naar de standaardverhuurprijs maar ook de bijkomende kosten zoals BTW, verzekering en extra tankvullingen. Daarom raden wij u aan altijd de voorwaarden te lezen en deze bijkomende kosten mee te nemen in uw vergelijking.

De verzekering

Huurauto’s vallen niet onder uw reisverzekering dus u zult voor de auto ook een aparte schadeverzekering af moeten sluiten. Tussen de prijzen en dekkingen zit een groot verschil, de standaardverzekeringen hebben meestal een gedeeltelijke diefstal- en schadevergoeding met hoog eigen risico wat van €529 tot €1230 op kan lopen. Bedenk van tevoren hoeveel risico u zelf kunt dragen en sluit vervolgens een goede verzekering voor uw Huurauto af zodat u achteraf niet voor onverwacht hoge kosten komt te staan.

Ga terug naar ons nieuws overzicht