deallesvergelijker.nl

Goedkope mobiele abonnementen door sterke concurrentie

Ten opzichte van andere Europese landen beschikt Nederland over opvallend veel mobiele aanbieders. Consumenten gaan vaker gaan voor een aanbieder die geen groot aantal extra’s aanbieden, en gaan daarmee voor een lagere prijs.  Deze zogeheten 'no-frills' aanbieders met doen het erg goed, met name de super voordelige sim-only abonnementen. Het feit dat er zo veel verschillende mobiele aanbieders zijn heeft een gunstig effect op de prijzen voor abonnementen. Deze informatie komt naar voren uit een onderzoek van GSM Helpdesk.

Aanbieders als KPN, Vodafone en T-Mobile horen bij de bekendere en meest succesvolle aanbieders van telefoons en mobiele abonnementen, maar zij winnen het tegenwoordig vaak niet van de no-frills aanbieders met super goedkope sim-only abonnementen. Deze goedkopere abonnementen zijn voor veel mensen vaak aantrekkelijker voor de consument. Dit komt doordat de totale maandbedragen flink lager liggen dan die van de grotere aanbieders, en de consument hier ook kan profiteren van flink lagere tarieven voor bellen, sms'en en internetten.

Doordat de consument op dit moment de keuze heeft uit zoveel verschillende soorten abonnementen en uit een groot aantal verschillende aanbieders heerst er veel concurrentie. Deze stevige concurrentie levert een aanhoudende prijsdruk op. Hierdoor komen de prijzen van de abonnementen steeds lager te liggen.

Ga terug naar ons nieuws overzicht